Organizatorii CM-2006 au prezentat posterul oficial al competitiei

Apropo.ro / 01.10.2004, 10:21
Organizatorii CM-2006 au prezentat posterul oficial al competitiei
Organizatorii Cupei Mondiale din 2006 au prezentat, joi, la Stuttgart, posterul oficial al competiției, care reprezinta un balon de fotbal format din stele pe un fond albastru. Un juriu din care au facut parte președintele Comitetului de organizare a competiției, Franz

Organizatorii Cupei Mondiale din 2006 au prezentat, joi, la Stuttgart, posterul oficial al competiției, care reprezinta un balon de fotbal format din stele pe un fond albastru.

Un juriu din care au facut parte președintele Comitetului de organizare a competiției, Franz Beckenbauer, secretarul general al FIFA, Urs Linsi, precum și trei experți în arta au ales cinci proiecte din cele 900 primite inițial.

Proiectul cîștigator, creat de agenția germana WE DO Communication, a fost ales în urma unui sondaj prin telefon organizat în Germania. 

„Este pentru prima data cînd populația țarii gazda a avut posibilitatea de a participa la alegerea afișului competiției. Suporterii germani au facut o alegere buna”, a declarat președintele UEFA, Lennart Johansson.

Pe afișul CM-2006 sînt înscrise cuvintele „Fifa World Cup Germany 2006”, alaturi de logo-ul și perioada de desfașurare a competiției mondiale.

Mascota oficiala a CM din 2006 va fi prezentata în cadrul unei emisiuni de televiziune pe 13 noiembrie.

Mediafax