Organizatorii Romaniacs amendați cu 2.500 de lei

Apropo.ro / 23.08.2006, 12:41
Organizatorii Romaniacs amendați cu 2.500 de lei
Organizatorul concursului de motociclism de hard-enduro Red Bull Romaniacs, Xventure, a fost amendat cu suma de 2.500 de lei, deoarece mai mulți rideri au trecut prin partea de nord a Parcului Național Piatra Craiului, peste culmea Magurei. "Administrația Parcului

Organizatorul concursului de motociclism de hard-enduro Red Bull Romaniacs, Xventure, a fost amendat cu suma de 2.500 de lei, deoarece mai mulți rideri au trecut prin partea de nord a Parcului Național Piatra Craiului, peste culmea Magurei.

„Administrația Parcului Național Piatra Craiului a aplicat o amenda de 2.500 de lei organizatorului raliului, întrucât traseul competiției a traversat partea de Nord a parcului, peste Culmea Magurei, care este rezervație naturala”, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, Mircea Vergheleț, șeful Serviciului de Arii Protejate din cadrul Regiei Naționale a Padurilor Romsilva.

Vergheleț a adaugat ca amenda a fost trimisa recomandat, prin poșta. Contactat telefonic, unul dintre organizatorii Romaniacs, Andy Fazekaș, a declarat ca cel mai probabil cei care au intrat în Piatra Craiului au fost reprezentanții presei, care i-au însoțit pe concurenți pe motociclete.

„Deocamdata nu știu nimic. Traseul ocolea Piatra Craiului, dar cel mai probabil, cei de la media au cautat niște scurtaturi și nu știau ca nu au voie sa intre pe acolo”, a spus Fazekaș.

(Andrei Mazurchievici; [email protected], Alina Dumitrescu, [email protected])

Mediafax