Orgasm vaginal sau orgasm clitoridian, ce preferi?

Apropo.ro / 30.04.2008, 09:00
Orgasm vaginal sau orgasm clitoridian, ce preferi?
Orgasmul reprezinta eliberarea tensiunilor sexuale acumulate in organism, vibratiile, dar si eliberarea excitatiei sexuale acumulate.

Orgasmul reprezinta eliberarea tensiunilor sexuale acumulate in organism, placerea, vibratiile, dar si eliberarea excitatiei sexuale acumulate in faza de excitatie.

Vaginul si clitorisul sunt doua zone erogene importante ale femeii. Prin stimularea acestora se obtin adevarate placeri orgasmice.

Diferente "orgasmice"

Orgasmul clitoridian este mai scurt. Femeia, prin masturbare, il poate obtine in cateva minute, se produce un orgasm mai intens. In aceasta zona sunt multe terminatii nervoase.

Orgasmul vaginal nu este intalnit la toate femeile. Majoritatea lor au orgasm prin penetrare combinata cu stimularea clitorisului. In cazul orgasmului vaginal trebuie stimulat Punctul G pentru orgasme profunde. Pozitiile sexuale au o mare importanta in atingerea orgasmului.

Nu exista doar orgasm clitoridian. Cele doua tipuri de orgasm merg mana in mana. Se face mai intai stimulare clitoridiana, dupa care se trece la stimularea vaginala. Ele pot fi simultane sau succesive.

Orgasmul multiplu

O femeie poate avea si peste 10 orgasme (poate si peste aceasta cifra) in decursul unui raport sexual. Pentru asta este necesara compatibilitate sexuala, partener priceput sau partenera cu imaginatie si hotarare. Spre deosebire de barbat, femeia are nevoie de ceva mai multa stimulare sexuala decat barbatul, ramanand astfel si mai mult in faza de excitatie.

Orgasmul de tip G

Se obtine prin stimularea punctului cu acelasi nume. Corespondentul feminin al prostatei, clitorisul, prin stimulare este insotit de o senzatie de a urina si de a da afara un lichid (ejaculare feminina) asemenea lichidului seminal (fara spermatozoizi desigur).

Orgasmul depinde si de gradul de excitare al partenerilor, cu cat excitatia este mai mare cu atat si orgasmul va fi mai puternic.

Orgasmul cervico-uterin

Le intrece pe toate, dar se inatlneste si rar. In momentul in care stimularea vaginala este puternica, apar anumite senzatii care urca spre cervix si abdomen, simtind astfel o serie de vibratii si fluturi, o ameteala placuta in zona capului. Acest tip de orgasm acumuleaza energia sexuala, puternic. Cum sa-l obtii? Partenerul trebuie sa penetreze prin miscari ritmice, profunde, in tandem cu ce simti in interior. Cand te cunoaste partenerul bine, stie ce sa iti ofere si cum sa iti ofere pentru a ajunge la un astfel de orgasm. Desigur, compatibilitatea dintre cei doi conteaza mult.

Orgasmul anal

Orgasmul anal se obtine pin stimulare intraanala (sex anal). Se poate avea un orgasm si prin stimularea zonei anale (a orificiului anal) sau prin stimularea copselor. Prin stimularea Punctului G dar si prin penetrare anala, orgasmul va fi unul exploziv.

Orgasmul mamar

Orgasmul mamar provine prin stimularea sanilor. In timpul preludiului dar si a actului sexual, mangaierea, sarutarea sanilor conduce partenera mai repede spre orgasm.

Cat timp iti place sa faci sex sau dragoste, fa-o cum stii mai bine. Daca faci partenerul sa se simta bine, sa aiba orgasme, tu la randul tau, vei fi un rasfatat in pat. Nu conteaza daca stimulezi clitoridian, vaginal, prin sex oral, prin sex anal, important este sa va traiti din plin clipele de fericire.

Ce parere ai, crezi in orgasme multiple? Care tip de orgasm te face sa iti pierzi mintile?