Orgasmele în timpul nașterii sunt reale!

De: Mihaela Enache / 12.06.2013, 12:00
Orgasmele în timpul nașterii sunt reale!
Când vorbim despre naștere, ceea ce ne vine în minte este o mare durere, dar un nou studiu ne arată că unele femei pot experimenta ceea ce este cunoscut sub numele de naștere orgasmică sau extazică.

Noul studiu realizat de psihologul Thierry Postel de la Blainville-sur-Mer, Franța, a constatat că moașele declară că sunt martore la nașteri orgasmice în cazul a aproximativ 0,3% din nașteri.

Postel a contactat mai multe moașe din Franța, pe care le-a rugat să completeze un chestionar despre nașterile orgasmice.

Moașele au raportat 668 de cazuri în care mamele au spus moașelor că au simțit senzații orgasmice în timpul nașterii. În alte 868 de cazuri, moașele au declarat că au văzut mamele demonstrând semne clare de plăcere în timpul nașterii.

Au existat și mame care au completat un astfel de chestionar și au confirmat că au avut orgasm în timpul nașterii.

Anatomic, nașterea orgasmică nu este o surpriză, a declarat Barry Komisaruk, profesor de psihologie la Universitatea Rutgers din New Jersey, ce studiază orgasmul.

De fapt, stimularea intensă a canalului vaginal la naștere poate funcționa în așa fel încât să blocheze durerea – indiferent dacă stimularea se simte ca fiind sexuală sau nu. El sugerează că orgasmul în timpul nașterii se refuză la anatomie simplă.

„Este vorba de stimularea canalului de naștere, stimularea colului uterin, vaginului și clitorisului și contracțiile uterine”, a declarat Komisaruk.

Komisaruk a remarcat că, deoarece anatomia fiecărei femei este diferită, unele pot experimenta plăcerea în timpul nașterii, în timp ce altele simt doar durere.