Oricand poți lua viața de la capat!

Apropo.ro / 28.04.2004, 15:50
Oricand poți lua viața de la capat!
Cand viața se încapațaneaza sa-ți dea numai lovituri, speranța și încrederea se pierd foarte ușor. Dar, întotdeauna, și dupa cele mai mari furtuni, rasare soarele. Un necaz nu vine niciodata singur Monica este o femeie care a știut de mica ce


Cand viața se încapațaneaza sa-ți dea numai lovituri, speranța și încrederea se pierd foarte ușor. Dar, întotdeauna, și dupa cele mai mari furtuni, rasare soarele. Un necaz nu vine niciodata singur

Monica este o femeie care a știut de mica ce înseamna greutațile. Cand avea doar 15 ani, mama ei s-a prapadit, lasand-o cu doi frați mai mici. La doar cateva luni dupa aceea, tatal lor a avut și el un accident. Așa ca, deși era doar un copil, a renunțat la școala și a început sa-și caute de lucru; pentru ca erau în pericol de a pierde casa, pentru ca cei mici nu puteau ajunge la orfelinat, sau pe strazi, și pentru ca pensia și alocațiile nu le ajungeau nici de mancare. Mai întai, a primit o slujba la brutaria din micul cartier provincial, lucrand în schimburi obositoare, ceea ce era mult prea greu pentru varsta ei. A cunoscut-o acolo pe Iulia, o blonda foarte frumușica, de vreo 18 ani, care fugise de acasa și încerca acum sa se descurce pe propriile-i picioare. Într-o noapte, fiind obosite, s-au luat cu vorba și, fara sa-și dea seama, au adormit amandoua cu capul pe masa de modelat. Painile s-au ars, și a doua zi au fost concediate!

„Ne-am speriat foarte tare, patronul era oricum afurisit, și nu ne-am fi mirat daca ne-ar fi dat chiar o mama de bataie! Oricum, ne ținea acolo fara carte de munca (eu eram chiar minora), și pe un salariu mizer”, își amintește astazi Monica.

Iulia și-a gasit prima de lucru, la un bar destul de cunoscut. Lucra noaptea, și avea de multe ori de-a face cu clienți beți sau pur și simplu mult prea insistenți. Curand, fiind foarte frumoasa, patronul a convins-o sa presteze munca de dansatoare, și Monica i-a luat locul de chelnerița, acum eliberat.

Cand ești muritor de foame, ți-ai vinde și sufletul pentru o bucata de paine!

Iulia s-a mutat curand în apartamentul în care locuia Monica cu frații ei. Acum caștiga bine, și prefera sa cumpere de mancare în casa, decat sa dea bani pe chirie. Într-o zi, s-a petrecut tragedia; Iulia a fost rapita de pe strada de catre doi dintre clienții barului, care o urmareau de multa vreme, și a fost violata. Au lasat-o apoi în fața blocului, unde a gasit-o Monica, care a chemat salvarea. „Biata Iulia, fugise de acasa tocmai pentru ca suferise abuzuri în familie, avand un unchi bețiv. Dar, tocmai de ce ți-e frica, nu scapi pana la urma. Și-a revenit repede, dar peste doua saptamani și-a dat seama ca ramasese însarcinata! Cum nu vroia copilul, și-a provocat singura un avort… Multe femei fac asta. Și multe nu supraviețuiesc! „Iulia a fost una dintre cele lipsite de noroc”, povestește Monica, avand lacrimi în ochi.

Imediat dupa aceea, unul din frații ei s-a îmbolnavit foarte grav. Aveau nevoie de bani pentru medicamente, și asta rapid, așa ca Monica a ales o meserie pe care multe fete o practica din necesitate, nu din placere, cum le place barbaților sa creada. A început sa se vanda pentru bani!

E greu sa vezi ca faci sacrificii degeaba!

A strans banii necesari, dar starea fratelui se agravase, și operația n-a mai fost de nici un folos. Era deja a patra oara cand murea cineva important din viața ei! „Am simțit ca se sfarșește lumea. Ca am facut cel mai mare sacrificiu, vanzandu-mi trupul, și ca o facusem absolut degeaba! Singura mangaiere era faptul ca Marius, celalat frate al meu, învața foarte bine și tocmai caștigase o bursa de studiu în strainatate. Dar asta nu era meritul vanzarii mele, desigur”, ne spune Monica.

Pentru fiecare exista o jumatate

„Niciodata nu ma gandisem ca voi putea avea o familie normala, copiii mei, un iubit macar… Nu-mi doream copii, gandindu-ma ca o prostituata, chiar daca a renunțat la vechea meserie, ramane o paria, și ei ar fi avut de îndurat o prea mare rușine. Dar, dupa ce l-am întalnit pe Robert, am știut ca nu-mi mai pasa de nimic, ca s-au terminat toate problemele și ca acum va avea cineva grija și de mine. L-am întalnit pe strada, pur și simplu, și am ramas amandoi ca electrocutați. Nici n-a apucat sa se prezinte, m-a invitat la o cafea, am vorbit nimicuri… Într-o luna eram deja casatoriți, și eu îi purtam copilul.”

Robert nu i-a reproșat niciodata Monicai greșeala din trecut. Pentru ea viața a început din nou cand s-au cunoscut, ca un miracol, ca și cum trecutul acela nu era al ei.

Acasa Magazin