Orientare perfectă

De: Marian Andrei / 21.03.2013, 12:12
Orientare perfectă
Doi oameni de afaceri au închiriat un avion care să-i ducă pînă la Seattle.

Pe drum, sînt cuprinși de o ceață groaznică care îl face pe pilot să zboare mai mult după instrumente. Din nefericire, are loc un scurtcircuit la bord și instrumentele încetează să mai funcționeze. Pilotul se învîrtește disperat în dorința de a găsi un loc de aterizare. Dintr-o dată, își dă seama că survolează un oraș. Vede un zgîrie-nori și zburînd pe lîngă el reușeste să vada într-un birou pe cineva. Printr-o foarte complicată serie de manevre, reușește să se apropie și să-i strige persoanei din birou:

– Hei, unde mă aflu?

Răspunsul nu a întîrziat să apară:

– Te afli într-un avion!

Pilotul tace, apoi se luminează la față, virează la 90° și apoi coboară drept pe aeroportul din Seattle! Cei doi oameni de afaceri, aflați între groaza pe care tocmai au trăit-o și fericirea că au scăpat, îl întreabă pe pilot cum de a reușit chestia asta de-a dreptul miraculoasă.

– Numai după răspunsul omului din birou, răspunde pilotul. Răspunsul era sută la sută corect, dar de nici un folos. Deci omul era unul din angajații Microsoft, iar clădirea era a Microsoft din Seattle care este chiar lîngă aeroport.