Orientat de Nokia

Apropo.ro / 11.12.2006, 14:58
Orientat de Nokia
Dupa ce finlandezii au anuntat lansarea lui N95, cu functii GPS, era de presupus ca se vor misca si in directia asta. Confirmarea a venit curand, pentru ca Nokia a anuntat lansarea in Europa a primului lor echipament GPS pe nume Nokia 330 Auto Navigation. Gadgetul are un ecran mare,

Dupa ce finlandezii au anuntat lansarea lui N95, cu functii GPS, era de presupus ca se vor misca si in directia asta. Confirmarea a venit curand, pentru ca Nokia a anuntat lansarea in Europa a primului lor echipament GPS pe nume Nokia 330 Auto Navigation.

Gadgetul are un ecran mare, tactil, de 3,5 inci si are un design asemanator pocket PC-urilor HP iPaq de ultima generatie. Desi finlandezii nu au precizat, zvonuri vehiculate prin blog-uri anunta un receptor GPS puternic, SiRF III GSC3, prezent in cele mai noi echipamente de localizare prin satelit.

Soft-ul pentru navigare este Road 66 Navigate 7, iar hartile europene sunt cartografiate de Navteq si se gasesc in pachet, pe un card de memorie SD cu capacitatea de 2GB. Ai de ales intre modurile de functionare pe timp de zi sau noapte, harta 2D sau 3D, alegi limba in care sa primesti indicatiile vocale si functie de repetare a instructiunii in cazul in care erai ocupat sa „te intelegi” prin semne cu colegii de trafic.

Dupa cum era de asteptat, gadgetul Nokia nu stie doar sa te dirijeze prin trafic, ci e un adevarat centru multimedia. Reda muzica MP3 si WMA, iti arata pozele JPEG si BMP si te delecteaza cu filme WMV, AVI, MPEG4, ASF si MPG. E foarte probabil sa-l vedem si in Romania in curand, avand in vedere ca Navteq a facut si harti pentru Romania.

Ecran: LCD tactil, 3,5 inci

Functii: receptor GPS, player audio MP3/WMA, player video WM/AVI/MPEG4/ASF/MPG, vizualizator poze JPEG/BMP, ghidare vocala

Soft: Road 66 Navigate 7

Harti: Navteq pe card SD (2GB)

360 euro (estimativ)

www.nokia.com