Osama ben Laden se va adresa americanilor la 6 ani de la atentate

Apropo.ro / 07.09.2007, 15:23
Osama ben Laden se va adresa americanilor la 6 ani de la atentate
Liderul rețelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, urmeaza sa se adreseze poporului american, într-o înregistrare video care va fi difuzata la împlinirea a șase ani de la atentatele din 11 septembrie, relateaza AFP. Anunțul a fost facut de doua centre americane

Liderul rețelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, urmeaza sa se adreseze poporului american, într-o înregistrare video care va fi difuzata la împlinirea a șase ani de la atentatele din 11 septembrie, relateaza AFP.

Anunțul a fost facut de doua centre americane specializate în supravegherea site-urilor internet islamiste – SITE Intelligence Group și IntelCenter.

„SITE Intelligence Group a aflat ca este iminenta apariția unei noi înregistrari video a liderului al-Qaida”, a anunțat centrul american, într-un comunicat publicat pe site-ul sau.

„Al-Qaida a anunțat oficial ca în curând va fi difuzata o noua declarație a lui Osama ben Laden catre poporul american, cu ocazia împlinirii a șase ani de la atentatele din 11 septembrie”, a afirmat, la rândul sau, IntelCenter. „Ne așteptam ca aceasta sa fie difuzata în urmatoarele 72 de ore”, adauga sursa citata.

Discuțiile purtate pe un forum extremist indica și „un cadou” care va fi oferit la 11 septembrie, însa un expert al SITE afirma ca acest termen este folosit în general pentru înregistrarile video ale lui ben Laden sau alte materiale de propaganda și nu la un eventual atentat.