Oscar, câinele care a făcut înconjurul lumii (Poze)

Apropo.ro / 06.02.2013, 13:00
Oscar este câinele-călător cunoscut pretutindeni pe Glob. A vizitat și România în cei peste 150.000 de kilometri parcurși în jurul lumii alături de stăpâna sa.

Oscar era un cățel oarecare ce își trăia viața la un adăpost de animale din Africa de Sud. Cu doar câteva zile înainte de a fi eutanasiat, el a fost adoptat de Joanne Lefson.

GALERIE FOTO

oscar

În urmă cu doi ani, Joanne a hotărât să călătorească prin lume, alături de câinele ei. Astfel, cei doi au vizitat peste 30 de tări pe cinci continente. Banii de buzunar au fost obținuți prin vânzarea locuinței lor.

S-au pozat la Turnul Eiffel, la Marele Zid Chinezesc, în Germania, Bruxelles, Olanda, India, România etc. Scopul călătoriei lor în jurul lumii a fost acela de a vizita cât mai multe adăposturi de animale și de a ajuta animalele fără stăpân.

oscar

Oscar, în vârstă de 10 ani, s-a plimbat cu elicopterul, cu avionul, a zburat cu balonul cu aer, a traversat Marele Canion și Poarta de Aur, și strâmtoarea ce leagă Oaceanul Pacific și Golful San Francisco.

Joanne povestește că Oscar s-a bucurat foarte mult când a zburat cu elicopterul: „I-a plăcut mult deasupra Marelui Canion și a părut puțin dezamăgit că nu a văzut nici un crocodil. În timpul călătoriei cu balonul, a lătrat neîncetat. Probabil că ceva din focul acela de pe cer l-a determinat să latre atât de mult”.

oscar

Călătoriile lor au însemnat peste 150.000 de kilometri parcurși, adică de două ori circumferința Terrei.

Călătoria și misiunea lor nu a fost trecută cu vederea de reprezentanți ai presei și din tv. Au avut apariții în National Geographic, dar și în presa din fiecare țară vizitată, în emisiunea Good Morning America, precum și în multe altele existente.

oscar

Joanne și-ar dori ca fiecare câine abandonat să își găsească un stăpân, și susține că nu se va opri din acest drum până când nu-și va încheia misiunea.

Din nefericire, călătoria prin lume a lui Oscar s-a încheiat de curând, el murind călcat de o mașină în California. Joanne i-a făcut lui Oscar pagină pe Facebook – Oscar World Woof Tour Fanpage, unde a spus povestea lui și unde încă postează imagini și gânduri cu cel care i-a fost cel mai bun prieten.

oscar

Lista țărilor pe care le-a vizitat Oscar:

Africa de Sud

SUA (California, New York, Utah, Arizona, Florida, Texas)

Franța

Botswana

Rusia

Puerto Rico

Namibia

India

Costa Rica

Zambia

Thailanda

Peru

Zimbabwe

Cambodgia

Argentina

Tanzania

Malaezia

Brazilia

Kenia

China

Germania

Egipt

Olanda

Belgia

Grecia

Elveția

Italia

Turcia

Croația

Ungaria

Bulgaria

România