Oscar-urile se vor decerna mai devreme

Apropo.ro / 08.07.2002, 17:15
Oscar-urile se vor decerna mai devreme
Ceremonia de decernare a premiilor Academiei are loc de obicei la sfarsitul lunii martie. De curand, Academia de arte si cinematografie a hotarat sa rupa traditia, devansand data cu aproape o luna. Unul dintre motive ar fi impiedicarea campaniilor de denigrare duse de casele de productie una


Ceremonia de decernare a premiilor Academiei are loc de obicei la sfarsitul lunii martie. De curand, Academia de arte si cinematografie a hotarat sa rupa traditia, devansand data cu aproape o luna.

Unul dintre motive ar fi impiedicarea campaniilor de denigrare duse de casele de productie una impotriva celeilalte, care, dupa spusele criticilor, au scapat total de sub control. Alt motiv pentru a muta decernarea Oscarului este si audienta scazuta pe care a avut-o ceremonia de anul acesta. Cum in februarie ratele de audienta inregistreaza cote maxime, organizatorii au preferat ca ceremonia sa aiba loc in aceasta perioada. Se pare ca schimbarea se va face in 2004, acest lucru insemnand ca si data de decernare a premiilor Globul de aur, care functioneaza ca indicator pentru Oscar, va fi devansata.

G.G.

PRO TV Magazin

Tags: