„Oscarul este un business si nu o competitie artistica”

Apropo.ro / 16.01.2008, 10:07
Filmul "4, 3, 2" nu a fost inclus de membrii Academiei americane de film pe lista lunga a nominalizarilor la Oscarul pentru film strain.

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, castigator al premiului Palme d’Or la Cannes si nominalizat la Globurile de Aur, nu a fost inclus de membrii Academiei americane de film pe lista lunga a nominalizarilor la Oscarul pentru film strain, care a fost data publicitatii marti..

Un comitet format din membri ai Academiei americane de film va alege cele cinci filme finaliste. Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 22 ianuarie, in timp ce ceremonia de decernare a prestigioaselor distinctii va avea loc pe 24 februarie.

Regizori, producatori si critici de film romani, printre care Corneliu Porumboiu, Dan Burlac si Tudor Caranfil, considera ca Oscarul este un business, motiv pentru care nu ii surprinde faptul ca "4,3,2" nu a fost inclus pe lista lunga a nominalizarilor la categoria film strain.

In schimb, filmele "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu si "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu au fost nominalizate la cea de-a 56 editie a premiilor cinematografice Condor de Plata din Argentina, la sectiunea dedicata filmelor straine.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro