Otelea este alesul lui Gatu

Apropo.ro / 25.01.2002, 08:57
Otelea este alesul lui Gatu
Antrenorul care a adus primul succes notabil în handbalul masculin, medalia de bronz la CM din 1990, va antrena "nationala" feminina Presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, va anunta azi, la ora 11:00, în cadrul unei conferinte de presa, numele noului antrenor al

Antrenorul care a adus primul succes notabil în handbalul masculin, medalia de bronz la CM din 1990, va antrena „nationala” feminina

Presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, va anunta azi, la ora 11:00, în cadrul unei conferinte de presa, numele noului antrenor al „nationalei” feminine. Consiliul de Administratie al FRH înaintase marti doua propuneri, Gheorghe Tadici si Cornel Otelea. Primul, tehnician al campioanei României Silcotub Zalau, trebuia sa renunte la formatia ardeleana ca sa îndeplineasca regula numarul unu a federatiei, aceea de a nu fi legat de nici o echipa de club.

Dupa doua zile de gîndire si discutii cu directorul general al Silcotubului, Tadici a ajuns la concluzia ca nu poate renunta la Zalau. „Am vorbit cu domnul Gatu si i-am spus acest lucru. I-am propus ca eu sa fiu numit antrenor principal, dar sa ramîn si la Silcotub, iar domnul Otelea sa îndeplineasca functia de director tehnic”, a declarat Tadici.

Cristian Gatu a respins însa, din start, conditiile puse de tehnicianul Zalaului, motivînd ca nu se va mai încalca niciodata principiul ca un antrenor de club sa pregateasca si lotul national. „Este o regula imperativa pentru oricine ca sa fie selectionerul loturilor reprezentative. Numele noului antrenor vi-l voi spune însa vineri”, a spus Gatu.

Mai marele federatiei s-a întîlnit ieri dupa-amiaza cu cel de-al doilea candidat la functia de „principal” al „nationalei”, Cornel Otelea, cei doi punînd la punct principalele clauze din contractul pe care fostul mare handbalist urmeaza sa-l semneze. „Am avut, într-adevar, cu domnul Gatu o discutie pe care o pot numi oficiala si am lamurit o serie de lucruri. Daca nu apar cataclisme sau ceva neprevazut, as putea sa spun ca sînt noul tehnician al feminine”, a declarat Otelea.

Fostul comandant al clubului Steaua si actualul presedinte al sectiei de handbal în cadrul clubului militar a mai adaugat ca de astazi va începe documentarea. „Nu am antrenat niciodata o echipa feminina si tocmai de aceea va trebui sa stau un timp numai pe drum. E important sa vad cît mai multe jocuri, cum evolueaza handbalistele, ca sa-mi fac o parere de ansamblu. De altfel, chiar mîine voi pleca la Zalau pentru a vedea meciul dintre Silcotub si Besancon, meci din cadrul grupei A a Ligii Campionilor”, a spus Otelea.

„E o solutie viabila”

Ioan Gavrilescu, presedintele Oltchimului, clubul care da lotului reprezentativ cele mai multe jucatoare, crede ca numirea lui Cornel Otelea în fruntea „nationalei” feminine va fi benefica. „Nu cred ca este un impediment faptul ca a pregatit pîna acum numai echipe de baieti pentru ca metodele de antrenament sînt la fel. Important este ca el sa se puna la punct cu ce este nou la nivel de handbal în Europa si în lume. Antrenorul Ungariei, Lajos Mocsai, a pregatit pîna sa preia echipa nationala numai baieti si, dupa aceea, a devenit cu fetele campion al Europei”, a declarat Gavrilescu.
Sursa: www.prosport.ro