Oțelul Galați – Partizan Belgrad, scor 0-0

Apropo.ro / 13.08.2004, 11:19
Oțelul Galați - Partizan Belgrad, scor 0-0
Echipa Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata, joi, pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanța, împotriva formației Partizan Belgrad, în manșa întîi a turului doi preliminar al Cupei UEFA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata, joi, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța, împotriva formației Partizan Belgrad, în manșa întîi a turului doi preliminar al Cupei UEFA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oțelul – Partizan Belgrad 0-0

Stadion: „Gheorghe Hagi”, Constanța

Spectatori: 400

Cartonașe galbene: Ilici ’56, Rnici ’47, ’72 / D. Oprea ’21, Nanu ’27, Cernea ’40

Cartonaș roșu: Rnici ’72

Arbitri: Fritz Stuchlik – Wojciech Gorgon, Stephan Bischof – Thomas Steiner (toți din Austria)

Observatori: Prjesmycki Zbiclew (Polonia), Wiesel Wolf-Giulter(Germania)

Componența formațiilor:

Oțelul Galați: Cernea – Craciun, Rohat, D. Munteanu, Nanu – C. Marginean, V. Tanase, Mozacu (Izvoranu ’83), Danciu (Gheara ’46) – D. Oprea (Aldea ’67), V. Iacob. Antrenor: Sorin Cîrțu.

Partizan Belgrad: Kralj – Rnici, Djeordjevici, Mirkovici, Emeghara – Radovici (B. Brnovici ’67), N. Brnovici, Tomici, Ilici, Nadj (Cirici ’13, Milovici ’77) – Boya. Antrenor: Vladimir Vermezovici.

Declarații dupa meci:

Sorin Cîrțu (antrenor Oțelul Galați): „A fost un joc care putea sa se termine mai bine, cu un rezultat pozitiv pentru noi. Jucatorii au reușit sa îndeplineasca doar pe jumatate un plan tactic. Pacat ca nu am gasit soluți de a înscrie. Vreau sa cred ca am scos maximul din aceasta echipa. Nu este admisibil sa se întîmple așa ceva, sa joci în fața unui asemenea adversar cu doar 60-70 la suta din potențialul maxim. Daca am fi avut un lot mai valoros, sigur am fi forțat mai mult atunci cînd Partizan a ramas cu un om mai puțin pe teren. Dupa cum s-au desfașurat ostilitațile, pot sa spun ca am trecut pe lînga o mare șansa”.

Vladimir Vermezovici (antrenor Partizan Belgrad): „Mulțumesc pentru condițiile oferite. Am întîlnit astazi o echipa cu experiența competiționala și cred ca jucatorii mei și-au facut datoria. Echipa care se va califica va fi decisa dupa meciul retur”.

– Tehnicianul Sorin Cîrțu a afirmat ca președintele clubului Oțelul Galați, Nicolai Boghici, este vinovat de situația actuala a echipei. „Președintele Boghici trebuie sa faca bani pentru echipa și sa aduca jucatori, nu sa se ocupe de fotbal. Este o rușine de președinte. Acest oraș și aceasta echipa merita mai mult. Din aceasta cauza s-au întîmplat toate aceste lucruri la Oțelul. A prejudiciat imaginea echipei și pe a mea personala. Nu are nici un merit, nici cît negru sub unghie, pentru rezultatele echipei”, a spus Cîrțu.

– În minutul 13 al partidei, jucatorul Nadj de la Partizan Belgrad s-a accidentat, fiind luat de la stadion cu ambulanța și transportat la spital.

– În minutul 60 al partidei, au sosit la stadionul „Gheorghe Hagi” și aproximativ 60 de suporteri ai echipei Partizan Belgrad. Aceștia au început sa arunce pe teren cu fumigene, între ei și forțele de ordine avînd loc o altercație în urma careia un jandarm a fost ranit la cap. Meciul a fost întrerupt pentru cîteva minute, pentru ca fumigenele sa fie scoase de pe teren, timp în care suporterii sîrbi au fost evacuați. Printre ei se aflau și zece suporteri ai echipei Universitatea Craiova, membri ai facțiunii „Sesione Ultra”, veniți sa susțina formația Partizan Belgrad.

– Adjunctul Comandamentului Teritorial de Jandarmi, Constantin Damian, care este și șeful Gruparii Mobile de Jandarmi Constanța a declarat ca s-a întocmit un proces verbal în care au fost identificați toți suporterii sîrbi. „Li s-au luat absolut toate datele. Va fi înaintat un tabel catre Jandarmerie, care, la rîndul sau, îl va trimite la UEFA. Din cîte am înțeles de la observatorul întîlnirii, li se va interzice accesul pe orice stadion din Europa. Acest grup de suporteri, în jur de 43, au venit mai tîrziu decît a fost stabilit inițial. Li s-a permis accesul dupa controlul sumar corporal. Avem și declarațiile a doi martori, ca suporterii respectivi și-au scos din zona lenjeriei intime acele mijloace de marcaj și le-au aruncat pe teren. Din cîte cunosc la aceasta ora, nici un jandarm nu a fost ranit. Am stat de vorba și cu liderul suporterilor sîrbi și am înțeles ca nu au fost raniți”, a spus Damian.

Mediafax