Othello la Sibiu

Apropo.ro / 11.12.2001, 17:33
Othello la Sibiu
Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu cauta o Desdemona foarte tînara, pentru noua producție aflata în pregatire la instituția sibiana, "Othello", dupa William Shakespeare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Teatrul sibian va organiza, în zilele de 16 și 17 decembrie, un


Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu cauta o Desdemona foarte tînara, pentru noua producție aflata în pregatire la instituția sibiana, „Othello”, dupa William Shakespeare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Teatrul sibian va organiza, în zilele de 16 și 17 decembrie, un casting pentru acest rol. Participantele la preselecție trebuie sa aiba între 13 și 16 ani, sa aiba aptitudini teatrale și înclinații muzicale.

Regia va fi semnata de ucrainianul Andryi Zholdak, care a mai fost prezent la Sibiu cu spectacolele „Carmen”, la ediția a cincea a Festivalului Internațional de Teatru, „Idiotul”, aflat în repertoriul teatrului „Radu Stanca” și „Casatoria”. Spectacolul va fi montat între 8 ianuarie – 22 februarie.

Discuțiile pentru aceasta noua producție a teatrului sibian au început din primavara, cînd regizorul ucrainian și-a exprimat dorința de a mai regiza un spectacol de amploare la Sibiu. Ideea unei Desdemone tinere i-a aparținut tot regizorului ucrainean.