Ovidiu Anton: „Am rămas eliminatul de la Eurovision“

De: Nicoleta Nicolae / 25.05.2016, 14:44
Ovidiu Anton: „Am rămas eliminatul de la Eurovision“
Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016, a vorbit într-un interviu despre regretele pe care le are în privinţa eliminării sale din competiţie, despre reacţia familiei şi a prietenilor la primirea veştii şi despre proiectele sale viitoare.

Cântăreţul a câştigat Selecţia Naţională Eurovision 2016, dar a fost scos din concurs de EBU, din cauza datoriilor Televiziunii Române.

Înainte să câştige Selecţia Naţională Eurovision 2016, Ovidiu Anton a mai trecut prin alte patru încercări. „O victorie construită pe patru eşecuri“, după cum spune chiar el. Titlul de reprezentantul României la Eurovision a fost un ideal pe care l-a urmat cu perseverenţă, iar când în sfârşit l-a atins, acest privilegiu i-a fost luat pe nedrept. Acum, singurul lucru pe care îl regretă este că a ratat şansa unei expuneri internaţionale greu de egalat pe alte căi. A rămas cu un gust amar în urma acestei experienţe. Nu mai are încredere în Eurovision şi nu ar mai participa pentru nimic în lume la această competiţie în care interesele financiare şi politice primează în faţa celor muzicale.

„(…) Cariera mea a fost afectată de neparticiparea mea acolo pentru că dacă eu vreau să pun într-un CV că am fost reprezentantul României la Eurovision, nu mai pot acum, deşi câştigasem dreptul ăsta. Eu o să pun „«Eliminatul României de la Eurovision», mă chemi să cânt la concertul tău?“. Eu sunt ăla care a fost eliminat”, a declarat Ovidiu Anton pentru adevarul.ro.