Ovidiu Cuncea – Mustăciosul din Ţara piticilor atomici

De: Cătălina Matei / 05.05.2008, 00:00
Ovidiu Cuncea - Mustăciosul din Ţara piticilor atomici
Antena 1 a dat startul unui nou sezon al emisiunii ”Vreau să fiu vedetă”, al şaptelea la număr. În Ţara piticilor atomici, cum sînt alin­taţi micuţii concurenţi, mustăciosul Ovidiu Cuncea se pune la mintea celor mici şi se lasă cucerit de ino­cenţa lor. Şi în acest sezon, avem parte de munţi de talent păs­traţi în sufleţele de copil. Esenţele tari se ţin în sticle mici...

Alături de Roxana Ionescu, vedeta Antenei 1 se transformă într-un copil mai mare, cu mustăţile răsucite, în fiecare vineri, cînd se coboară la mintea celor mici. ”Am asistat şi eu la multe dintre preselecţiile din ţară, unde am văzut mai mulţi copii decît la precedentele ediţii. Toţi foarte talentaţi, emoţionaţi şi însoţiţi de părinţi şi de bunici, mai emoţionaţi decît piticii. Am fost uimit de cîte talente există în ţara asta şi o să vedeţi nişte copii minunaţi, deosebiţi, care cîntă şi dansează senzaţional. În plus, unii dintre ei au în spate poveşti de viaţă pe care ar trebui să le care oamenii mari, nu sufleţelele lor. Însă, uneori, sînt mai înţelepţi decît adulţii. Şi, în ciuda necazurilor pe care le au, sînt extrem de talentaţi şi cîntă ca nişte îngeraşi. Au voci deosebite, iar unii dintre ei sînt nişte instrumentişti desăvîrşiţi”, povesteşte Ovidiu.

Minivedete cu stil
Dintre miile de pitici care s-au prezentat la preselecţie, au fost aleşi 30 de puşti talentaţi. În marea finală, vor rămîne doar zece, iar premiul I va fi de 10.000 de euro, în timp ce locurile II şi III vor fi răsplătite cu 4000, respectiv cu 2000 de euro. În plus, mai există şi premiul de popularitate. Însă, pentru minivedete, contează mai mult prestaţia şi stilul. În ciuda emoţiilor! Juriul acestui sezon este format din Aurelian Temişan, Niculina Stoican, Felicia Filip, Mihai Trăistariu şi Alexandra Ungureanu. Fiecare dintre ”piticii atomici” poate fi dat exemplu de viaţă pentru cei mari. Iar Ovidiu a învăţat acest lucru pe pielea lui. Mai bine zis, pe mustaţa lui! ”Printre copiii care participă în acest sezon se numără şi un puşti nevăzător. La fel de sensibil şi de talentat ca Edi Leanca, băieţelul nevăzător care a făcut furori în primul sezon al acestei emisiuni. Edi a fost operat şi urmează un tratament. Probabil că va mai fi necesară încă o operaţie, însă este pe drumul cel bun. Revenind la ce se întîmplă acum, puştiul de care am amintit a venit la mine şi mi-a spus: . Ai cîntat cu Mihai Morar!>. Am rămas stupefiat. Apoi, i-am spus că el e un băiat frumos, iar eu sînt un urît. I-am luat mîna, i-am pus-o pe faţă ca să-mi citească trăsăturile şi, cînd a ajuns la mustaţă, a început să o smotocească, iar apoi a izbucnit în rîs. A fost incredibil cum m-a citit!”, povesteşte amuzat Ovidiu.

Juniorii Mustăciosului!
Faptul că este actor l-a ajutat pe Ovidiu să se apropie mai repede de piticii concurenţi. Dar şi cei doi juniori pe care îi are acasă, Sara şi Petru, de care a avut grijă din primele zile, căci Ovidiu şi-a luat concediu de paternitate. Şi, cum susţine şi cursuri de teatru pentru copii la Clubul de excelenţă ”Dan Voiculescu”, putem să-l numim expert în joaca şi jocul cu piticii. ”Copiii mei au crescut. Deşi e mai mică cu un an, Sara este mai înaltă decît Petru şi… foarte autoritară cu fratele ei. Sînt nişte copii cuminţi, care merg în continuare la şcoala de muzică şi sînt foarte sîrguincioşi”, povesteşte Cuncea. Dar juniorii lui vor să fie vedete? ”Sara mi-a spus că ar vrea să se facă actriţă. Petru – nu. Pentru că eu ţin cursuri de teatru, au vrut şi ei să vadă ce fac eu cu copiii de acolo. Şi au venit, le-a plăcut, iar Sara chiar a rămas – am înscris-o şi pe ea. Are toate şansele să devină actriţă, vedetă. Ţine doar de ea!”, concluzionează mîndru tăticul mustăcios.

Vreau să fiu vedetă
vineri, 20.30, Antena 1