Ovidiu Cuncea – un om mare… printre minivedete!

De: Cătălina Matei / 08.09.2008, 00:00
Ovidiu Cuncea - un om mare... printre minivedete!
Din 10 septembrie, la Antena 1 începe un nou sezon al emisiunii ”Vreau să fiu vedetă”. Sezonul numărul 8! Peste o mie de copii au participat la preselecţii, iar din această toamnă printre piticii atomici se vor regăsi şi puşti de origine română care trăiesc în străinătate. Printre ei, se va strecura mustăciosul Ovidiu Cuncea, care renunţă la preocupările de om mare şi se distrează alături de minivedete.

Indiferent dacă dansează şi cîntă prin casă cu deodorantele mamelor pe post de microfon sau apare la TV, fiecare copil este un mic artist. ”Emisiunea e adevărată, iar copiii simt şi caută adevărul. Am încercat tot timpul să mă adresez copiilor ca unor oameni mari”, ne explică Ovidiu Cuncea, cel care prezintă emisiunea ”Vreau să fiu vedetă” la Antena 1, alături de Roxana Ionescu.

Iar succesul emisiunii a depăşit deja graniţele ţării: ”Am primit multe scrisori şi mesaje de la românii din străinătate, cele mai multe cu felicitări, dar şi cu dorinţe de participare. Au fost selectaţi cîţiva, dintre care o fetiţă de şase ani care s-a născut în Austria, din mamă româncă şi tată austriac, pe care, de altfel, o să o vedeţi în prima noastră emisiune din acest sezon".

"Copiii români care locuiesc în străinătate sînt fascinaţi de România. Într-o zi, mă plimbam cu un băieţel, care locuieşte la Paris, prin parcul Carol. Nişte copii făceau baie în lacul parcului. Băieţelul parizian îmi zice: . Şi eu l-am întrebat: . Iar el a răspuns cu toată gura: “În România. Aici pot să fac ce vreau!»“, adaugă actorul.

De asemenea, micuţii concurenţi nu vor mai fi susţinuţi de vedete. Vor fi doar invitaţi speciali care vor cînta alături de finaliştii celorlalte ediţii. De exemplu, în prima ediţie va fi prezentă trupa Kaoma, care va cînta celebra piesă ”Lambada”.

Mustăciosul fără… mustaţă!

De cînd se pune la mintea celor mici, Cuncea şi-a cîştigat o mulţime de fani în rîndul copiilor, care îl asaltează ori de cîte ori îl întîlnesc pe stradă: ”Se bucură cînd mă văd, îmi cer autografe şi aproape toţi mă roagă să-i iau în emisiune. Eu îi întreb: . Şi cei mai mulţi îmi răspund că nu, dar ei vor să fie în gaşca mea de pici atomici”, ne povesteşte Ovidiu. ”Tu eşti din România?! Că ai faţă din străinătate…” sau ”Tu dormi cu raţa în pat?” sînt doar cîteva dintre întrebările fără replică pe care mustăciosul de la Antena 1 le primeşte de la minivedete.

De dragul lor, şi-ar da chiar şi mustaţa jos: ”Am şi rămas fără mustaţă în vara asta. Şi au fost copii care nu m-au recunoscut nici după ce le-am spus că eu sînt. O doamnă de la vamă m-a rugat să-i arăt buletinul şi apoi m-a lăsat să trec fără să plătesc o taxă care nici nu era prea mare”.

Dar cum era Ovidiu în copilărie? ”Eram foarte vesel, rîdeam zece ore pe zi. Teatrul mi-a plăcut de mic şi datorită unei profesoare de germană – Monica Ciora – am cîştigat toate premiile de la Cîntarea României. Aveam 9-10 ani, călăream foarte bine, am furat calul bunicului meu şi am în America, dorind să mă fac cowboy. După o noapte şi-o zi, am fost prins de către vardiştii din sat şi dus la bunici, care erau foarte impacientaţi. Mult timp mi-am dorit să ajung cowboy, apoi poliţist, marinar, aviator, preot şi, în sfîrşit, actor, unde pot fi din toate cîte puţin”. Se pare că juniorii Mustăciosului vor să-i calce pe urme, căci Sara vrea să fie actriţă, iar Petru – preot.

În vara aceasta, Ovidiu s-a şi plimbat, dar a şi muncit. După o porţie de bălăceală, surfing şi o cură de măsline în Grecia, actorul a participat la atelierul de studiu ”Inspiraţie şi revitalizare a competenţelor actoriceşti”, condus de profesorii Radu Penciulescu si Florin Fieroiu.

”Şi am fost la intronizarea prietenului meu, mitropolitul Olteniei, Irineu Popa, despre care cred că este cel mai învăţat ierarh al BOR. Am participat la Sfînta Liturghie alături de foştii mei colegi şi profesori de la Seminarul teologic din Craiova”.

Vreau să fiu vedetă – miercuri, 20.30, Antena 1