Ovidiu Lipan „Ţăndărică” împlineşte 61 de ani

De: Cătălina Matei / 31.01.2014, 13:31
Ovidiu Lipan
Maestrul îşi aniversează astăzi ziua de naştere Legendă a muzicii rock româneşti, fost component al trupelor "Roşu şi Negru" şi "Phoenix", celebrul toboşar Ovidiu Lipan "Ţăndărica" împlineşte astăzi 61 de ani.

Dacă în anii trecuţi ziua sa de naştere era prilej de mare sărbătoare şi de petrecere alături de prieteni, de fani, de mass-media, anul acesta maestrul îşi doreşte discreţie şi o aniversare tihnită. Deşi sufletul său debordează de tinereţe şi energie, evenimentele întâmplate în ultimul timp în ţară nu l-au lăsat indiferent, l-au făcut să rezoneze cu ele şi să mediteze la lucruri mult mai profunde.

Întrebat ce îşi doreşte de ziua lui, Ovidiu Lipan Ţăndărica a declarat că îi place mai mult să ofere cadouri decât să le primească şi că important pentru el este că cei din jur să fie fericiţi. Şi totuşi, din punct de vedere muzical, cel mai frumos cadou pe care şi l-a făcut la împlinirea celor 61 de ani este înfiinţarea trupei Pasărea Rock, alături de foştii săi colegi de la Phoenix: Mircea Baniciu şi Josef Kappl.

Noul proiect va avea un sound actual dar va readuce la viaţa spiritul şi ritmul care i-a consacrat în anii ’70 când umpleau stadioane întregi cu muzica lor. Pasărea Rock îşi va „lua zborul” pentru prima dată într-un concert extraordinar la Sala Palatului, pe 25 martie 2014. După ce în noiembrie, anul trecut, Ovidiu Lipan – Ţăndărică a sărbătorit 50 de ani de activitate în cadrul primei ediţii a Galei „Stele Româneşti”, aseară, într-un eveniment organizat de Autoritatea Naţională pentru Turism, a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Românesc alături de alte personalităţi de cultură, având sarcina să promoveze România la târgurile de turism din ţară şi străinătate.