Owen Wilson: nas rupt plus umor incurabil

Apropo.ro / 05.09.2005, 20:08
Owen Wilson: nas rupt plus umor incurabil
Este poreclit "O", dar nu e deloc un zero. Owen Wilson e chiar unul dintre cei mai simpatizați actori de comedie, iar naturalețea lui cucerește spontan. Pe ecran este vedeta noului film despre doi cinici spargatori de nunți, dar în viața nu fuge de


Este poreclit „O”, dar nu e deloc un zero. Owen Wilson e chiar unul dintre cei mai simpatizați actori de comedie, iar naturalețea lui cucerește spontan.

Pe ecran este vedeta noului film despre doi cinici spargatori de nunți, dar în viața nu fuge de romantism. Unele voci îi spun ca i-ar fi luat deja locul lui Brad Pitt…

Owen spune singur despre el ca este un aducator de ghinion, însa, macar în privința profesiei, norocul nu l-a ocolit. Și el, și cei doi frați ai lui, Andrew și Luke Wilson, sunt actori cunoscuți și cu o cota deloc rea la ora actuala.

Exmatriculat din liceul St. Mark din Dallas în clasa a zecea, Owen a absolvit totuși liceul în alta parte, dupa care a aterizat la Academia Militara din New Mexico, apoi la Universitatea din Austin. Acolo l-a întalnit pe Wes Anderson, viitorul sau mentor și prieten. În 1995, amandoi au scris rapid un scenariu, „Bottle Rocket” – regizorul James L. Brooks le-a oferit celor doi texani 5 milioane de dolari pentru ceea ce a devenit filmul lor de debut.

Owen s-a mutat la Hollywood împreuna cu frații lui, iar drumul pana la filmele de mare buget a fost neobișnuit de scurt și neted. De la „The Cable Guy” sau „Breakfast of Champions”, Owen a aterizat direct în „Shanghai Noon”, „Meet the Parents” ori „Behind Enemy Lines”, însa adevarata consacrare a cunoscut-o dupa excelenta comedie neagra „The Royal Tenenbaums”, la care a fost din nou co-scenarist alaturi de prietenul Wes Anderson.

Citește amanunte despre Owen Wilson doar în

Tags: