OZN-urile din Turcia, o strategie de promovare

Apropo.ro / 05.08.2004, 10:34
OZN-urile din Turcia, o strategie de promovare
Apariția unei "farfurii zburatoare" și "dispariția" mai multor persoane a semanat neliniștea la Erzurum, în estul Turciei, pîna cînd guvernatorul regiunii a marturisit ca totul a fost o farsa destinata sa promoveze regiunea ca obiectiv turistic, transmite AFP.


Apariția unei „farfurii zburatoare” și „dispariția” mai multor persoane a semanat neliniștea la Erzurum, în estul Turciei, pîna cînd guvernatorul regiunii a marturisit ca totul a fost o farsa destinata sa promoveze regiunea ca obiectiv turistic, transmite AFP.

Cei care au asistat marți seara la un concert în aer liber de la Erzurum au avut surpriza sa vada aparînd deasupra Munților Palandoken un obiect zburator luminos, a relatat agenția Anatolia, citata de AFP. Pe scena, un artist a leșinat, ceea ce a panicat și mai mult mulțimea.

În cursul serii, poliția, anunțata de „dispariția” mai multor muzicieni plecați în cautarea OZN-ului, a început cercetarile. Miercuri, guvernatorul Mustafa Malay, a recunoscut ca a fost vorba de o farsa și ca OZN-ul era doar un balon cu aer cald.

„Primaria, Protecția Civila și eu însumi eram la curent cu aceasta farsa. Organizatorul concertului a primit autorizația noastra. Obiectivul sau era sa promoveze Munții Palandoken”, unde se afla o mica stațiune de ski, a declarat guvernatorul.

Informația nu a circulat însa la fel de bine în toate cercurile despre care guvernatorul afirma ca au fost informate. „Nimeni nu mi-a spus nimic pe aceasta tema”, a declarat directorul adjunct al poliției, care a luat în serios așa zisele dispariții și a demarat cercetarile.

Mediafax