(P) 5 seriale la modă în anii ’90 în România

Apropo.ro / 28.09.2021, 13:14
(P) 5 seriale la modă în anii '90 în România

După Revoluție, românilor li s-a deschis un nou orizont și au putut să urmărească seriale americane la posturile de televiziune. Iar impactul a fost unul pozitiv, întrucât oamenilor le-au plăcut foarte mult unele producții.

Iată 5 seriale la modă din anii ’90:

 

  1. Tânăr și Neliniștit – Un serial tare la modă în România după anii ’90 și chiar și la începutul anilor 2000. Chiar dacă a fost lansat în anul 1973 în SUA, la noi a ajuns cu ceva întârziere. A avut un succes impresionant în primă fază, când a fost difuzat de Pro TV. De altfel, este și unul dintre cele mai longevive seriale din istoria televiziunii românești. ProTV a decis în 2015 să-l mai difuzeze, dar ulterior a fost reluat pe Pro 2. La aproape 50 de ani de la lansare, Tânăr și Neliniștit încă se mai produce, iar CBS a decis să-l prelungească până în 2024. În momentul de față au fost difuzate peste 13 mii de episoade din acest serial fenomen.

 

  1. Beverly Hills 90210 – A fost difuzat de postul public de televiziune în anii ’90. În total, serialul a avut zece sezoane, ce au rulat între 1990 și 1999. Prin intermediul Beverly Hills 90210, românii au putut să descopere, după Revoluție, cum arată viața tinerilor din SUA. Iar mulți oameni așteptau cu nerăbdare noile episoade pentru a vedea ce se întâmplă în viețile lui Brandon, Kelly, Brenda,  Dylan și Donna. Ulterior a apărut un spin-off din acest serial, denumit 90210, cu o distribuție schimbată aproape integral, dar în  care Brenda și Donna au mai apărut în unele episoade. În  plus, în 2013 compania Isoft Bet a lansat jocul Beverly Hills 90210, ce poate fi accesat pe cazino onine NetBet. Acesta are printre simboluri personajele din serial, precum Donna, David, Kelly, Brandon și Steve,  iar combinațiile norocoase redau diverse pasaje din serial.

 

  1. Seindfeld – Este considerat unul dintre cele mai bune seriale din istorie și românii l-au îndrăgit cu siguranță. Jerry Seinfeld, George Constanza, Elaine Benes și Cosmo Kramer au fost personajele pe care românii le-au adorat încă de la primele episoade. Umorul fin din acest serial a fost apreciat din plin, iar Seindfeld și-a câștigat un loc bun în topul preferințelor românilor. În plus, Seindfeld a doborât numeroase recorduri de audiență în SUA și a obținut numeroase premii. Iar locațiile în care s-au filmat diverse scene sunt și în prezent atracții turistice.

 

  1. Dosarele X – Serialul a fost difuzat între 1993 și 2001 și în țara noastră a fost difuzat de Pro TV. În SUA, Dosarele X a rulat între 1993 și 2001 și a prezentat aventurile detectivilor Fox Mulder și Dana Scully. După nouă sezoane, americanii au decis să oprească producția, însă în 2016 a fost lansat și sezonul cu numărul 10, iar în 2018 al 11-lea. Totuși, audiențele slabe făcute de ultimul sezon au dus la abandonarea proiectului. Dosarele X a rămas însă în istorie ca fiind un serial bun, care a obținut 16 premii Emmy și 5 Globuri de Aur. De a semenea, au apărut și un film de cinema, desene animate și reviste de benzi desenate.

 

  1. Familia Bundy – Acest serial a ajuns în România după lansarea ProTV, dar în SUA a rulat între aprilie 1987 și iunie 1997. Un serial cu mult umor, în care era redată viața familiei Bundy, condusă de Al, un fost jucător de fotbal american, care a ajuns vânzător de pantofi. De asemenea, acest serial s-a remarcat și prin faptul că avea o coloană sonoră bună, cu melodia Love and Marriage interpretată de Frank Sinatra. Recent, serialul a fost redifuzat în România.