(P) „Alba Sub Lumini de Oscar” – festivalul de fotografie de la Alba Iulia și-a desemnat câștigătorii

De: Dragos Tanase / 07.08.2014, 12:00
(P)
Prima ediție a Festivalului "Albă sub Lumini de Oscar" s-a încheiat. Aproape 100 de fotografi din întreaga țară au concurat pentru recunoaștere și premii în valoare totală de 8500 euro.

Între 28 iulie-1 august, aproximativ 100 de fotografi și profesori de fotografie din întreaga țară s-au întâlnit în județul Aba în căutarea fotografiei impecabile cu momente, peisaje, acțiune și arhitectură.

„Maratonul de blitzuri” a durat 5 zile în care participanții au luat parte la workshop-uri susținute de lectori cu experiență în domeniul fotografiei. Fiecărei zi i-au fost destinate teme diferite: fotografie de produs cu Cătălin Săvulescu, fotografie panoramică și de peisaj cu Marek Czarnecki din Polonia- multiplu câștigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), fotografia „street & urban” cu Vlad Eftenie- câștigătorul de anul acesta al Sony World Photography , fotografie de acțiune cu Cosmin Someșan, editare de fotografie cu Luca Achim și modalități de iluminare cu lumina continuă cu Cătălin Rudolf.

Programul a cuprins și deplasare de două zile pe Valea Fumoasei din Munții Șureanu, unde cei înscriși au avut ocazia să experimenteze fotografia peisaj. Cele mai frumoase fotografii de la sfârșitul fiecărei zile au fost selectate pentru proiecții în aer liber ce au avut loc în fiecare seară pe esplanada din spatele Porții a III-a a Cetății din Albă Iulia.

Fotografii înscriși la festivalul concurs „Albă sub Lumini de Oscar” (ASLO) au avut ocazia să învețe de la artiști cu experiență și să interacționeze cu Albă Iulia- un oraș încărcat de istorie, cu oamenii din zonă prin prisma fotografiei și a emoției transmise de aceasta.

Festivalul de Fotografie „Albă sub Lumini de Oscar” a fost realizat la inițiativa Asociației „Produs în Albă” și prin contribuția semnificativă a Primăriei Municipiului Albă Iulia și a Consiliului Județean Albă.

Deși uniți prin aceeași pasiune, participanții au fost și cei mai aprigi competitori. Cele mai frumoase imagini au fost premiate. Fondul total al premiilor s-a ridicat la 8500 euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I este în valoare de 2000 de euro, premiul ÎI – 1500 euro, premiul III -1000 euro. Au fost acordate totodată 10 mențiuni a câte 400 euro fiecare, trei dintre acestea fiind acordate în urma unui concurs pe Facebook.

Juriul, format exclusiv din lectorii festivalului: Marek Czarnecki, Vlad Eftenie, Cătălin Savulescu, Cosmin Somesan, Luca Achim și Cătălin Rudolf a stabilit clasamentul câștigătorilor în urma punctării fiecărei faze a competiției…

Vezi lista câștigătorilor, dar și mai multe informații, pe descopera.ro