(P) “Alba Sub Lumini de Oscar” – festivalul de fotografie de la Alba Iulia şi-a desemnat câştigătorii

Apropo.ro / 07.08.2014, 07:30
(P) “Alba Sub Lumini de Oscar” – festivalul de fotografie de la Alba Iulia şi-a desemnat câştigătorii
Prima ediţie a Festivalului “Albă sub Lumini de Oscar” s-a încheiat. Aproape 100 de fotografi din întreaga ţară au concurat pentru recunoaştere şi premii în valoare totală de 8500 euro.

Între 28 iulie-1 august, aproximativ 100 de fotografi şi profesori de fotografie din întreaga ţară s-au întâlnit în judeţul Aba în căutarea fotografiei impecabile cu momente, peisaje, acţiune şi arhitectură.

“Maratonul de blitzuri” a durat 5 zile în care participanţii au luat parte la workshop-uri susţinute de lectori cu experienţă în domeniul fotografiei. Fiecărei zi i-au fost destinate teme diferite: fotografie de produs cu Cătălin Săvulescu, fotografie panoramică şi de peisaj cu Marek Czarnecki din Polonia- multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), fotografia “street & urban” cu Vlad Eftenie- câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography , fotografie de acţiune cu Cosmin Someşan, editare de fotografie cu Luca Achim şi modalităţi de iluminare cu lumina continuă cu Cătălin Rudolf.

Programul a cuprins şi deplasare de două zile pe Valea Fumoasei din Munţii Şureanu, unde cei înscrişi au avut ocazia să experimenteze fotografia peisaj. Cele mai frumoase fotografii de la sfârşitul fiecărei zile au fost selectate pentru proiecţii în aer liber ce au avut loc în fiecare seară pe esplanada din spatele Porţii a III-a a Cetăţii din Albă Iulia.

Fotografii înscrişi la festivalul concurs „Albă sub Lumini de Oscar” (ASLO) au avut ocazia să înveţe de la artişti cu experienţă şi să interacţioneze cu Albă Iulia- un oraş încărcat de istorie, cu oamenii din zonă prin prisma fotografiei şi a emoţiei transmise de aceasta.

Festivalul de Fotografie “Albă sub Lumini de Oscar” a fost realizat la iniţiativa Asociaţiei „Produs în Albă” şi prin contribuţia semnificativă a Primăriei Municipiului Albă Iulia şi a Consiliului Judeţean Albă.

Deşi uniţi prin aceeaşi pasiune, participanţii au fost şi cei mai aprigi competitori. Cele mai frumoase imagini au fost premiate. Fondul total al premiilor s-a ridicat la 8500 euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I este în valoare de 2000 de euro, premiul ÎI – 1500 euro, premiul III -1000 euro. Au fost acordate totodată 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare, trei dintre acestea fiind acordate în urma unui concurs pe Facebook.

Juriul, format exclusiv din lectorii festivalului: Marek Czarnecki, Vlad Eftenie, Cătălin Savulescu, Cosmin Somesan, Luca Achim şi Cătălin Rudolf a stabilit clasamentul câştigătorilor în urma punctării fiecărei faze a competiţiei…

Vezi lista câştigătorilor, dar şi mai multe informaţii, pe descopera.ro