(P) ASUR și Parentime vă invită la primul Festival al Științelor din România

Apropo.ro / 12.09.2013, 13:13
Miercuri, 25 septembrie, se va inaugura primul Festival al Științelor din România. Bucharest Science Festival își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această "candelă în intuneric" după cum o descria Carl Sagan.

Timp de 5 zile, între 25 și 29 septembrie, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

„Știinta este fascinantă. Dincolo de aplicațiile practice, dincolo de toate invențiile care ne fac viața mai ușoară, mai placută și mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spațiale sau de acceleratoarele de particule, cunoașterea științifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porțile Universului, de a ne permite să înțelegem cum acesta funcționează.” a declarat Toma Pătrașcu, vicepreședinte al ASUR și Director al Festivalului.

Copiii, de la cea mai fragedă vârstă, sunt animați de o sete extraordinară de cunoaștere, dar, în lipsa unui mediu propice, aceasta poate să dispară. Sperăm ca prin acest Festival să reușim să-i încurajăm să-și pună întrebări și să caute răspunsuri la ele și, mai ales, să le transmitem măcar o particică din fascinația și plăcerea de a descoperi misterele lumii.” a declarat Iulia Zamfir, Managing Partner al Parentime.

Menționăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:

  • Expoziții:
    • Xperiment! – Omul și Viața: Cum suntem alcătuiți noi, oamenii? Cum ne funcționează corpul? O expoziție interactivă pentru întreaga familie, prezentată de Da Vinci Learning (Institutul Francez din București, Bd. Dacia 77)
    • O privire spre tehnologia trecutului: O colecție impresionantă de aparate și echipamente din secolele trecute (Muzeul Național de Istorie a României, Calea Victoriei 12)
  • Magia Realității: Seară de seară, proiecții de filme documentare urmate de prezentări susținute de oameni de știință la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Elisabeta 38)
  • Proiecții de filme documentare: Timp de cinci zile, un maraton al filmelor științifice vor oferi noi perspective asupra Universului și vieții. De la Fizică la Biologie, de la Astronomie la Matematică, o selecție a celor mai bune documentare realizate de BBC sau de alte case de producție te invită să descoperi frumusețea Științei (Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia 77 și Cinema Studio, Bd. Gh. Magheru 29)
  • Observații astronomice pentru public

 

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime.

Dorim să le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor noștri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârșit. În mod particular, recunoștința noastră se îndreaptă către Da Vinci Learning, postul de televiziune educațională pentru întreaga familie, compania System Plus, unul dintre cei mai importanți și mai vechi parteneri HP și Dell în România, și Institutul Francez din București.

De neprețuit s-a dovedit și sprijinul în ceea ce privește brandingul și comunicarea, asigurate cu promptitudine și profesionalism de către echipa Eventness.

În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul acordat de către Grupul Mediafax, Digi 24 TV si de către Affichage România, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Alexandru Toma Pătrașcu

vicepreședinte ASUR

[email protected]

0788 39 25 39

www.asur.ro