(P) Calificările pentru International eSport Federation 2012 în plină desfășurare

Apropo.ro / 29.06.2012, 11:20
(P) Calificările pentru International eSport Federation 2012 în plină desfășurare
București, 28 iunie 2012 - Pe data de 30 iunie 2012 se desfășoară în București calificările pentru evenimentul International eSport Federation, ediția 2012. Finala mondială are loc in perioada 4-8 octombrie 2012 in Cheon-an City, Coreea de Sud, iar calificările din Romania sunt organizate cu sprijinul Romtelecom.

Iubitorii jocurilor pe calculator din toată țara se vor reuni la București pentru a câștiga dreptul de a reprezenta România la finala din Coreea.

Calificările pentru evenimentul anual al Federației Internaționale de Sport Electonic vor renuni anul acesta două jocuri oficiale, Starcraft 2 și Tekken 6. La Tekken 6 este primul an in care se organizează calificări naționale, înscrierea fiind deschisă oricui.

La Starcraft 2, Romania este cunoscută pe plan mondial în special prin cei doi jucători Lazăr Silviu „NightEnd” si Andrei „Deathangel” Nodea care au obținut numeroase premii la competițiile internaționale. Câștigătorul va întâlni elitele mondiale ale Starcraft 2, Coreea de Sud fiind cunoscută că deține cei mai buni jucători din lume.

Reprezentanții Romaniei vor pleca in Coreea în perioada 4-8 octombrie, unde se vor lupta pentru un loc pe podium.

Federația Internațională de Sport Electronic a fost înființată in anul 2008 si are ca scop declarat promovarea sportului electronic in elita sportului mondial, dincolo de barierele legate de limbă, rasă sau cultură.

Romania este membră a Federației Internationale de Sport electronic din anul 2009, iar de atunci sportivii români s-au clasat pe podium în fiecare an. Încă de la prima participare la acest eveniment, Romania a ocupat locul 3 fiind devansată doar de Coreea de Sud și China.

2010 a fost anul de glorie în care Romania a fost încununată vicecampioană mondială fiind devansată doar de Coreea de Sud. Jucatorii care au reprezentat cu mândrie Romaina au fost:

* Ovidiu Patrașcu „Ovvy”, clasat între primii 4 jucători din lume la FIFA Online 2

* Crăciun Marius „BeBe”, campion mondial World Cyber Games 2008, clasat între primii 8 jucători din lume la FIFA Online 2.

* Lazăr Silviu „NightEnd”, a pierdut la Warcraft 3 în fața reprezentantului Coreei de Sud care a devenit campion mondial.

* Jecan Alexandru „Kramer”, a trecut de turul I la Warcraft 3, dar a fost învins de un reprezentant al Coreei de Sud în a doua fază a competiției.

La IeSF 2011 World Championship, Andrei „DeathAngel” Nodea a obținut locul 3 în turneul de StarCraft II, în timp ce Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu s-a clasat pe locul 2 în competiția de FIFA Online 2, aceste rezultate propulsând România pe locul 3 în clasamentul final, după Suedia și Coreea de Sud.

Despre PGL

Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, campionate devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, competiții care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podium: DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Despre Romtelecom

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piața românească de telecomunicații, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. Compania a parcurs o perioadă de transformări majore în ultimii ani, de la un furnizor clasic de telefonie fixă la un jucător competitiv pe piața de telecomunicații, oferind astăzi o gamă completă de servicii de comunicare și divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune (satelit și IPTV), internet și voce. La finalul primului trimestru din 2012, Romtelecom avea aproximativ 4,7 milioane de clienți în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă și voce, precum și soluții complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie pe www.romtelecom.ro.