(P) Ce urmează pentru Simona Halep după despărțirea de Darren Cahill

Apropo.ro / 28.09.2021, 12:34
(P) Ce urmează pentru Simona Halep după despărțirea de Darren Cahill

Simona Halep a anunțat despărțirea de antrenorul Darren Cahill, o veste venită neașteptat, în condițiile în care australianul i-a fost un sprijin important.

Simona și Cahill au stabilit de comun să  pună punct colaborării, fără să ofere explicații suplimentare.

„După șase ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că e timpul să încheiem relația noastră profesională. Îți mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare mai bună și o persoană mai bună”, a scris Simona Halep pe Twitter.

La rândul său, Darren Cahill i-a mulțumit Simonei pentru colaborarea pe care au avut-o.

„Mulțumesc, Simo, pentru că mi-ai permis să iau parte la această călătorie incredibilă cu tine. O jucătoare mare, dar mai important o persoană și o prietenă grozavă. Toate cele bune, Simo”, a reacționat Darren Cahill.

Ce urmează pentru Simona?

Sportiva noastră va continua să joace tenis la cel mai înalt nivel și va fi pregătită în perioada următoare doar de Daniel Dobre.

Următorul mare obiectiv din cariera Simonei este Australian Open 2022. Turneul de Grand Slam va avea loc la finalul lunii ianuarie, iar Simona este a șaptea favorită, conform cotelor din secțiunea pariuri sportive NetBet.  Sportiva noastră are cota 15.00 și este întrecută de Naomi Osaka (cota 6.00), Ashleigh Barty (cota 6.00), Emma Răducanu (cota 8.00), Aryna Sabalenka (cota 11.00), Iga Swiatek (cota 12.00) și Garbine Muguruza (cota 13.00).

Până la  Australian Open, Simona a mai anunțat însă că va juca la încă trei turnee în acest sezon. Astfel, următorul turneu din calendarul său este Indian Wells, începând cu 6 octombrie.

Apoi, de pe 18 octombrie, Simona este așteptată la Moscova, la turneul Kremlin Cup.

În fine,  Simona va încheia sezonul la Cluj-Napoca, la prima ediție a turneului indoor, ce va începe pe 25 octombrie. Din păcate, puținele puncte acumulate în acest sezon nu o vor ajuta pe Simona să ajungă și la Turneul Campioanelor.

2021, un an dificil pentru Simona Halep

2021 a fost cu siguranță cel mai dificil sezon din cariera Simonei Halep. Mai dificil chiar decât 2020, an în care foarte multe turnee au fost anulate.

În acest an, Simona a obținut doar 16 victorii în circuitul WTA (cele mai puține din 2007 încoace) și a suferit 7 înfrângeri.

Din acest motiv, Simona a ieșit din top 10 WTA după mai bine de șapte ani de pauză, iar acum va coborî pe locul 15.

Startul de an a fost bun pentru  Simona, cu un sfert de finală la Australian  Open, unde a fost învinsă de Serena Williams. S-a accidentat însă și a revenit pe teren  la Miami, în luna martie. După o prima victorie, a fost nevoită să abandoneze din nou din cauza unei accidentari.

A stat departe de teren aproximativ o lună și a revenit în sezonul pe zgură, la Stuttgart. A participat și la Madrid, dar la Roma s-a accidentat grav în timpul meciului cu Angelique Kerber, din luna mai.

Astfel, Simona a stat departe de teren încă trei luni, în care a ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon, dar și prezența la Jocurile Olimpice.

A revenit în luna august, dar la Montreal a pierdut în primul meci, iar la Cincinnati s-a retras înaintea turului 2.  Apoi, la US  Open, Simona a fost învinsă în optimile de finală de Elina Svitolina.

Revenită în țară,  Simona s-a măritat cu Toni Iuruc, iar apoi a plecat în luna de miere din Turcia. De aici a anunțat și despărțirea de Darren Cahill, o veste care i-a luat pe neașteptate inclusiv pe specialiștii din lumea tenisului, multă lume fiind convinsă ca vrea să se dedice vieții de familie.