(P) Cele mai îndrăgite stiluri de șeminee alese de români în 2022

De: ApropoTV.ro / 04.01.2023, 12:39
(P) Cele mai îndrăgite stiluri de șeminee alese de români în 2022

Pentru acest articol ne-am propus să vă prezentăm cele mai îndrăgite stiluri de șeminee alese de români în 2022! În demersul nostru am apelat la ajutorul meșterilor sibieni, unii dintre cei mai buni când vine vorba despre comercializarea și montajul profesional de șeminee, sobe pe lemne, coșuri de fum și multe alte soluții moderne de încălzire alternativă.

 

Înainte de toate, trebuie să știi că montajul unui șemineu reușește să confere căldura specifică focului pe lemne, dar și un stil aparte căminului tău, așa cum l-ai visat dintotdeauna – capabil să împrumute din personalitatea și viziunea proprie, în materie de design interior.

 

Iată deci, un top 3 cu cele mai populare stiluri de șeminee ce încep să câștige tot mai mult interes în rândul adepților care își doresc ca, pe lângă asigurarea unei surse sigure de încălzire, să confere și o notă de amenajare desprinsă din tiparele monotoniei stilistice, cu rolul de a trezi admirația celor care calcă pragul unui cămin cu adevărat unic.

 

Stilul modern

Dacă ești un adept al minimalismului, iar în locuința ta predomină simplitatea și liniile clare, atunci, un șemineu electric încorporabil de perete sau un șemineu modern pe lemne de tip casetă, pot reprezenta solutiile potrivite cu stilul tău! Focare îmbrăcate de sus până jos, în același material ca și hota, cu puține elemente decorative ce le conferă un aspect aerisit și fără prea multe accesorii. Acest tip de șemineu poate fi configurat cu un spațiu special destinat depozitării lemnelor, o soluție practică, dar și de efect.

 

Tot în sfera stilului modern intră și varianta optării pentru un șemineu electric care deține avantajul neutilizării unui coș de fum, este ușor încastrabil în pereții camerei tale, beneficiază de un stil minimalist, putând fi instalat inclusiv în apartamentele de la bloc unde nu există posibilitatea instalării unui șemineu tradițional pe lemne.

 

Stilul Clasic

Acest tip de șemineu este preferatul celor mai mulți dintre clienți și se potrivește de minune în cadrul unei locuințe amenajate în stil clasic fiind și un model capabil să funcționeze pe principiul unei centrale clasice pe gaz. În funcție de opțiunea clientului, acesta poate fi prevăzut cu un spațiu de depozitare al lemnelor, la vedere, pentru un impact vizual deosebit, iar forma ușii poate fi la alegere, atât standard, cât și semirotundă sau prismatică.

 

Șemineul poate fi asortat cu brâuri de lemn și îmbrăcăminte din piatră naturală sau marmură cu inserții fine. Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune în valoare șemineul, ce va deveni punctul central de atracție și echilibru al încăperii.

 

Stilul Rustic

De obicei, un stil regăsit cu precădere în amenajarea cabanelor sau a caselor de vacanță, stilul rustic a început să fie adoptat tot mai mult și în locuințele aflate la oraș, grație design-ului care nu se demodează în timp. Datorită faptului că elementul predominant în stilul rustic este lemnul, focarul unui astfel de șemineu se potrivește perfect, atunci când este îmbrăcat în cărămidă decorativă, marmură, piatră naturală, sau de ce nu, integrat într-un perete. Cu brâuri din lemn sau fără, accesorizat cu suporturi pentru lemne, din fier, orice focar este ușor de adaptat stilului rustic.

 

Așadar, dacă și tu îți dorești să intri în grupul select al celor care caută soluții inedite de încălzire alegând unul dintre stilurile prezentate sau îți dorești construcția unui model complet personalizat, din imaginație sau inspirat de pe net sau cabana unde ți-ai petrecut ultima vacanță de iarnă, nu îți mai rămâne decât să contactezi echipa meșterilor sibieni, pentru consultanță gratuită și sfaturi complete în vederea alegerii șemineului perfect.