(P) DreamHack Bucharest Cosplay Contest

De: Marian Andrei / 07.03.2014, 15:10
(P) DreamHack Bucharest Cosplay Contest
Anul acesta, Cosplay-ul va fi unul dintre concursurile oficiale la DreamHack. De asemenea, va fi și unul dintre cele mai mari concursuri de acest fel din țară, dacă nu chiar cel mai mare. Ne bazăm pe numărul extrem de mare de participanți înscriși - atât din țară, cât și din străinătate și, nu în ultimul rând, pe valoarea mare a premiilor pe care le punem la dispoziția câștigătorilor.

DreamHack București anunță concursul oficial: DreamHack Bucharest Cosplay Contest – destinat pasionaților de jocuri video, manga, anime, benzi desenate și cultură geek. Concursul este împărțit în două categorii (individual și grup) și se va desfășura în perioada 26-27 aprilie, pe scena Sălii Polivalente din Capitală, în cadrul celui mai mare eveniment de sport electronic din România: DreamHack București 2014.

Câștigătorul marelui premiu la categoria individual va pleca într-o excursie la Paris, unde va reprezenta România pe cea mai mare scenă de cosplay din Europa, la festivalul Japan Expo.Înscrierile în concurs se desfășoară până pe data de 7 aprilie pe site-ul dreamhack.ro.

Ce înseamnă Cosplay?

Cosplay (costume play) este o artă a spectacolului care presupune purtarea unor costume și accesorii ce întruchipează un anumit personaj din cultura populară. Deși cele mai întâlnite surse de inspirație sunt: manga, anime, jocurile video, benzile desenate, filmele și serialele – cosplay-ul poate devansa contextele culturale. Orice entitate a lumii reale sau virtuale care se pretează la interpretare dramatică se poate transforma în sursă de inspirație. Fenomenul a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii 20 de ani și a devenit un curent important al culturii populare moderne.

DreamHack București – cel mai mare eveniment de sport electronic din România

DreamHack București se întoarce la Sala Polivalentă din Capitală, pentru al doilea an consecutiv. Timp de două zile, între 26 și 27 aprilie, Bucureștiul va fi kilometrul 0 al gamingului, atât pentru unii dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști din întreaga lume, cât pentru pasionații de sport electronic din România.

Indiferent dacă participi la DreamHack Bucharest Cosplay Contest sau la competițiile și tombolele dedicate spectatorilor, testezi gadgeturi de ultimă generație în zona High-Tech, te bucuri de produsele exclusive puse la dispoziție de Secret Shop sau trăiești la intensitate maximă meciurile din turneele de eSport – dotate cu premii de zeci de mii de dolari, DreamHack București 2014 are ceva de oferit pentru toată lumea.

Japan Expo Paris – cea mai mare scenă de cosplay din Europa

Cel mai mare festival de cultură japoneză și divertisment din Europa, Japan Expo Paris, își sărbătorește anul acesta cea de-a 15-a aniversare.

Evenimentul are loc între 2 și 6 iulie, la Paris-Nord Villepinte Exhibition Center – un spațiu de 125.000 de m², care anul trecut a găzduit peste 230.000 de participanți. Activitățile sunt multe și extrem de variate, de la competiții de cosplay, prezentări de modă, turnee de jocuri video, demonstrații de arte marțiale, felurite conferințe și vizionări de filme, până la ateliere de creație, animație, desen sau bucătărie japoneză, concursuri de karaoke și concerte live cu cele mai populare trupe de rock japonez. De asemenea, Japan Expo găzduiește an de an invitați de seamă: muzicieni, scriitori, designeri, regizori și producători – reprezentanți de prestigiu din lumea jocurilor video, manga sau anime.

De-a lungul anilor, cosplay-ul a devenit una dintre cele mai importante atracții de la Japan Expo Paris. Festivalul (cu un record de 15.000 de cosplayeri în 2013) pune la dispoziția participanților cea mai mare scenă din Europa dedicată în exclusivitate cosplay-ului și cele mai atractive concursuri. Anul acesta, România va fi reprezentată pe această scenă de marele câștigător al DreamHack Bucharest Cosplay Contest.