(P) Joburile femeilor de succes: unde se plătește cel mai bine în România?

Apropo.ro / 14.06.2021, 13:49
(P) Joburile femeilor de succes: unde se plătește cel mai bine în România?

Deși ne aflăm într-un secol modern, în care femeile au dovedit și dovedesc zilnic aportul enorm pe care îl aduc societății și evoluției în diferite ramuri de business, știință și educație, studiile arată faptul că anumite companii încă nu pot accepta în totalitate femeia ca un individ valoros al societății și firmei în care lucrează, fiind încă dispuse să ofere salarii mai mari bărbaților față de femei pentru aceeași muncă depusă.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este chiar în tenis: pentru același premiu, Simona Halep a primit cu 10 euro mai puțin decât Novak Djokovic la turneul de la Roma. 10 euro nu reprezintă o sumă fabuloasă, dar este vorba despre principiu în sine și despre poziționarea femeilor pe o treaptă inferioară față de cea a bărbaților, inclusiv în sport.  Aceasta este o problemă reală, semnalizată la nivel mondial care atrage multe dezbateri aprinse în fiecare zi.

Pe piața muncii din România există anumite locuri de muncă ce promit femeilor câștiguri mari, direct proporționale cu munca depusă.

Locurile de muncă ce aduc femeilor venituri fabuloase

CEO – abrevierea pentru Chief Executive Officer. Este cea mai înaltă funcție pe care o poate avea cineva în cadrul unei companii ca urmare a faptului că implică și cea mai mare responsabilitate. Un CEO planifică, implementează, coordonează și supraveghează toate acțiunile unei companii, practic este cel care dictează succesul unei companii. Este un job extraordinar de greu pe care femeile îl stăpânesc cu cea mai mare precizie pentru că sunt înzestrate cu prudență, coordonare și organizare.

IT Manager – IT-ul este un domeniu actual cu profituri remarcabile. O femeie care lucrează pe poziția de manager de sistem IT câștigă lunar mii de euro. Este un domeniu acaparat predominant de bărbați, dar femeile și-au făcut loc prin inteligență, răbdare și putere mare de analiză.

Model online – Jobul de model online este remunerat cu mii de dolari lunar și asta pentru că se adresează doar persoanelor ambițioase, bunelor cunoscătoare de limba engleză, foarte carismatice și atente la aspectul fizic, la comportamentul verbal și non-verbal. Este o meserie dificilă, în care femeile s-au făcut mult mai bine remarcate față de bărbați.

Jurist / avocat – domeniul juridic este foarte provocator pentru că necesită un simț crescut al dreptății și o atenție sporită. Aici se dictează vieți, destine, astfel că femeile și-au dovedit vigilența și inteligența crescută. Este un domeniu foarte dur, care necesită o mână de fier, ceea ce femeile au dovedit din plin că posedă în situațiile necesare.

Medic – medicina este un domeniu atât de vast și complex încât doar mințile sclipitoare îi pot face față. Este drept că un medic rezident nu are un salariu avantajos în România, dar postul de medic primar este cu siguranță unul care aduce satisfacții salariale dorite.

Inginer – ingineria are foarte multe ramuri, iar partea avantajoasă este că toate se plătesc extrem de bine. Un inginer ajunge să încaseze mii de euro lunar chiar și în România. Acum mai mult ca niciodată, în România avem foarte multe femei inginer care conduc echipe de bărbați.