(P) Meditațiile se mută online?

Apropo.ro / 02.03.2012, 17:00
(P) Meditațiile se mută online?
Internetul schimbă obiceiurile de consum ale românilor, de la cumpărarea de electrocasnice la informarea despre vacanțe, haine, mâncăruri.

Totul se face acum pe internet, iar meditațiile clasice încep și ele să piardă teren în favoarea lecțiilor video online, cu profesori care pot explica de o sută de ori lecția printr-o simplă apăsare de buton.

Dacă limbile străine erau deja de foarte mulți ani căutate de români pe internet, începând de anul trecut, modelul american de invățare ți-a pus amprenta și pe lecțiile de matematică.

2011 a fost anul în care și-au făcut simțită prezența mai multe site-uri, cum ar fi profesorultau.ro sau mathpdr, specializate în oferirea de conținut cu lecții de matematică pentru gimnaziu și liceu.

Majoritatea respectă programa școlară și sunt deținute de foști și actuali profesori sau de oameni pasionați de matematică.

Și lucrurile par a fi din ce în ce mai elaboarate. Cel mai recent site lansat pe piață, lectiademate.ro, în ciuda faptului că are deocamdată lecții video doar pentru clasele V-VII, vine cu o platformă mai dinamică și mai utilă care îi are în vedere nu doar pe elevi, ci și pe părinți sau profesori. În plus, fiecare lecție video este urmată de teste interactive.

Cu un asemenea ritm de dezvoltare, apare întrebarea: cât vor mai rezista meditațiile clasice în fața online-ului?