(P) Top 10 cei mai bine plătiți gameri profesioniști din lume vin la DreamHack București

De: Dragos Tanase / 17.04.2014, 12:20
(P) Top 10 cei mai bine plătiți gameri profesioniști din lume vin la DreamHack București
Zece dintre cei mai bine plătiți gameri profesioniști din întreaga lume vor fi prezenți între 26 și 27 aprilie la DreamHack București, unde se vor înfrunta în turnee cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari.

Câștigurile individuale obținute de acești jucători din competițiile câștigate până acum sunt fabuloase. Sumele făcute publice nu cuprind veniturile din salarii, sponsorizări și publicitate.

1. Lee „Jaedong” Jae Dong – peste 500.000 de dolari

Coreeanul în vârstă de 24 de ani și-a început cariera în 2006, ca jucător de StarCraft: Brood War. În 2012 a făcut trecerea la StarCraft 2. A câștigat trei turnee OnGameNet StarLeague (OSL), devenind astfel deținătorul trofeului „Mouse-ul de Aur”. Palmaresul său mai numără două titluri MBCGame StarCraft League și locul I la turneul ASUS ROG: NorthCon 2013. Jaedong este la ora actuală gamerul profesionist cu cele mai mari câștiguri din lume: 508.586 de dolari.

2. Jang „MC” Min Chul – aproximativ 450.000 de dolari

Câștigător a două titluri Global StarCraft 2 League, coreeanul în vârstă de doar 22 de ani a reușit să strângă peste 451.926 de dolari în doar 5 ani de carieră ca gamer profesionist. MC a mai câștigat și DreamHack Stockholm Invitational (2011), Copenhagen Games Spring (2011), HomeStory Cup IV și IEM Season VI World Championship.

3. Danil „Dendi” Ishutin – peste 440.000 de dolari

Fără îndoială cel mai celebru jucător de DotA 2 din lume, ucraineanul în vârstă de 24 de ani este membru al titratei echipe Natus Vincere (Na”Vi), alături de care a devenit multiplu campion și vicecampion mondial. Dendi a câștigat 440.072 de dolari doar din competiții. Dacă ar fi să punem la socoteală și câștigurile salariale, sponsorizările și veniturile din publicitatea difuzată în timpul meciurilor de antrenament, transmise prin livestreaming, câștigurile sale totale s-ar apropia de 1.000.000 de dolari.

4. Oleksandr „XBOCT” Dashkevych – aproximativ 438.000 de dolari

XBOCT are 26 de ani, este originar din Yalta, Ucraina și ocupă rolul de „Carry” în cadrul echipei de DotA 2 Natus Vincere. De-a lungul carierei, acesta a reușit să strângă peste 437.700 de dolari exclusiv din premiile câștigate la competițiile la care a participat împreună cu echipa.

5. Clement „Puppey” Ivanov – peste 436.000 de dolari

În vârstă de 23 de ani, Puppey și-a început cariera ca jucător profesionist de DotA în 2007. În prezent, estonianul este căpitanul echipei Natus Vincere (Na”Vi). Câștigurile sale estimate depășesc 436.000 de dolari.

6. Jonathan „Loda” Berg – peste 345.000 de dolari

Jonathan are 26 de ani și s-a născut în Gothenburg, Suedia. Și-a început cariera ca jucător profesionist de DotA în anul 2006. A schimbat 11 echipe până în 2013, când a fost cooptat de echipa Alliance, alături de care a câștigat a treia ediție The International, devenind, astfel, campion mondial la DotA 2. Câștigurile sale din competiții se ridică la 345.412 dolari.

7-10. Joakim „Akke” Akterhall – 339.577 de dolari

Gustav „s4” Magnusson – 334.719 dolari

Henrik „AdmiralBulldog” Ahnberg – 334.435 de dolari

Cei trei suedezi, cu vârste cuprinse între 24 și 26 de ani, fac parte alături de Jonathan „Loda” Berg din echipa Alliance – campioana mondială en-titre la DotA 2.

Jaedong, MC, Dendi, XBOCT, Puppey, Loda, Akke, s4, AdmiralBulldog și mulți alți gameri profesioniști de renume mondial vor fi prezenți între 26 și 27 aprilie la DreamHack București – cel mai mare eveniment de sport electronic din România.

Natus Vincere, Alliance, Fnatic și Cloud9 – patru dintre cele mai bune echipe de DotA 2 din lume, se vor înfrunta la Sala Polivalentă din Capitală pentru premii în valoare de 25.000 de dolari, la care se vor adăuga banii rezultați din vânzarea biletului digital , care oferă posibilitatea urmăririi meciurilor direct din joc.

Tot între 26-27 aprilie se va desfășura și etapa inaugurală a circuitului DreamHack Open 2014 (StarCraft 2), în cadrul DreamHack București. Astfel, 96 de jucători se vor lupta pentru premii în valoare totală de 25.000 de dolari și cele 4000 de puncte StarCraft 2 World Championship Series (WCS) puse în joc. Mai mult, primii patru jucători se vor califica automat și în turneul de la DreamHack Winter 2014.

DreamHack București – cel mai mare eveniment de sport electronic din România

DreamHack București se întoarce la Sala Polivalentă din Capitală, pentru al doilea an consecutiv. Timp de două zile, între 26 și 27 aprilie, Bucureștiul va fi kilometrul 0 al gamingului, atât pentru unii dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști din întreaga lume, cât pentru pasionații de sport electronic din România.

„DreamHack București pune România pe harta mondială a sportului electronic. Evenimentul s-a transformat deja în tradiție și se bucură de un succes deosebit. Sunt peste 3 milioane de pasionați ai jocurilor video în România. Printre ei, avem jucători profesioniști care urcă pe podiumurile competițiilor internaționale de gaming și ajung să fie mult mai cunoscuți în afara granițelor, decât în țară. Toți acești oameni merită un eveniment al lor. Ne bucurăm că le putem oferi asta, cu sprijinul partenerilor noștri principali Romtelecom, Cosmote, Intel și NESCAFÉ 3in1,” a declarat Silviu Stroie – CEO ComputerGames.ro și Vice-Președinte al Federației Internaționale de Sport Electronic (IESF).

Indiferent dacă participi la DreamHack Bucharest Cosplay Contest sau la competițiile și tombolele dedicate spectatorilor, testezi gadgeturi de ultimă generație în zona High-Tech, te bucuri de produsele exclusive puse la dispoziție de Secret Shop sau trăiești la intensitate maximă meciurile din turneele de eSport – dotate cu premii totale de 100.000 de dolari, DreamHack București 2014 are ceva de oferit pentru toată lumea. Întregul eveniment se va transmite pe Dolce Sport, canalul de televiziune de la Romtelecom, dar și online, pe www.dolcesport.ro.

Biletele pentru cel mai mare eveniment de sport electronic din România, DreamHack București 2014, pot fi achiziționate online prin intermediul shop.computergames.ro , myticket.ro și bilete.ro.

Partenerii principali ai DreamHack București 2014 sunt Romtelecom, Cosmote, Intel și NESCAFÉ 3in1.

SURSĂ‚ CÂȘTIGURI JUCĂ‚TORI: www.esportsearnings.com/players