(P) Tot ce trebuie să ştii despre asigurarea RCA

De: Cristiana Trifu / 20.02.2018, 13:18
(P) Tot ce trebuie să ştii despre asigurarea RCA
Dacă eşti proaspăt şofer, probabil ai auzit şi tu de toate responsabilităţile pe care le iei în primire odată cu permisul de conducere. Odată ce totul devine mai clar, vei observa că nu este dificil să ai totul sub control cât timp adopţi o atitudine responsabilă şi organizată.

În primul rând, e bine să iei în calcul ce obligaţii ai ca şofer, pe lângă cele pe care ţi le-ai însuşit deja odată cu obţinerea permisului. Asigurarea RCA este o astfel de obligaţie. Ce înseamnă această asigurare şi de ce este ea obligatorie în România?

Asigurarea RCA este o poliţă de asigurare auto care permite ca terţii ce sunt prejudiciaţi în eventualitatea unui accident să primească despăgubiri în cel mai scurt timp. Este obligatorie în România şi eşti pasibil de plată în cazul în care nu deţii această asigurare RCA. Este diferită de asigurarea de tip CASCO, ce are un caracter facultativ.

Este foarte simplu să ai şi tu o asigurare RCA şi chiar recent procesul s-a simplificat extrem de mult, întrucât poate fi realizat şi online. După ce analizezi ofertele firmelor de asigurare şi găseşti oferta care îţi este avantajoasă, durează 30 de minute la sediul firmei sau 5 minute online să realizezi asigurarea RCA. Aceasta are o valabilitate de minimum o lună şi maximum 12 luni şi chiar la o zi după ce aceasta a expirat eşti pasibil de plată în cazul unui accident.

Cum poţi să te asiguri că găseşti mereu cea mai bună ofertă pentru asigurarea RCA? Odată cu trecerea timpului, vei descoperi şi tu care este cea mai bună ofertă sau firmă de asigurări pentru tine. Cu toate acestea, dacă vrei să fii informat în prealabil, e bine să iei în calcul, pe termen lung, următoarele sfaturi: fii mereu atent la ofertele brokerilor de asigurări; încearcă să îţi faci asigurarea RCA la diferiţi asiguratori de-a lungul vremii; fii un şofer responsabil în trafic!