(P) Vipmed împlinește 5 ani de existență pe piața din România

Apropo.ro / 02.04.2012, 11:00
(P) Vipmed împlinește 5 ani de existență pe piața din România
Compania Vipmed International, specializată în soluții medicale în străinătate și transport medical asistat, a împlinit cinci ani de existență pe piața din România. Evenimentul aniversar a avut loc în București în prezența mai multor profesori doctori din străinătate de diverse specializări.

La evenimentul organizat cu acest prilej, Vipmed International a avut alături profesori și doctori precum: Prof. Dr. med. Rudolf Fahlbusch – International Neuroscience Institiute Hanover (Director Endocrine Neurosurgery and Intraoperative MRI), Prof. Dr. Bernhard Pesalozzi – Spitalul Universitar Zurich (Leading doctor of Oncology), Pr. Charbel Mounayer – Dupuytren University Hospital Center (Professor neuroradiologist), Prof. Marcus Scherer – Klinikum der Universität Regensburg (Professor of Surgery and Transplantation), Prof. Hans Schlitt – Klinikum der Universität Regensburg (Professor of Surgery and Transplantation), Dr. Muemtaz Koeksal – Mediclin Robert Janker Clinic (Clinic Director), Prof. Kayhan Engin – Anadolu Medical Center (MD Professor of Radiation Oncology).

Profesorii și doctorii invitați au ținut prezentări asistenței formate din profesori, doctori și manageri din sistemul medical românesc. Scopul secundar al acestui eveniment a fost crearea de către Vipmed a unor premise de socializare pentru dezvoltarea colaborărilor internaționale în sprijinul sistemului sanitar românesc și a pacienților din țara noastră.

Proiectul Vipmed s-a născut din ideea a doi tineri, activi în sistemul sanitar autohton, în urma contactului avut cu tratamentele și tehnologiile inovatoare pe care le descopereau în străinătate. Inițiativa s-a bazat pe tratarea afecțiunilor cu aparatură și know-how diferit față de ceea ce experimentaseră în România și mai ales care să aducă pacienților un tratament de excelență pentru afecțiunea lor specifică.

Dintre servicile oferite, Vipmed International a excelat în cel de second opinion (cere încă o parere) prin care a pus în legătură pacienții din România cu diverse clinici de top specializate în afecțiunile acestora.

„Pentru pacient, cel mai important este să obțină cât mai multe informații despre afecțiunea de care suferă, iar rolul Vipmed este să ofere cât mai multe variante posibile de tratare a bolii respective atât în țară, cât și în străinătate, urmând ca pacientul să aleagă soluția pe care o consideră cea mai potrivită. Pe listele de pacienți Vipmed se regăsesc și numeroase persoane publice autohtone care au ales să se trateze în străinătate în special din cauza complexității afecțiunilor suferite”, spune Narcisa Moacă Marinescu, Director General Vipmed International.

De asemenea, prin înființarea unui departament de transport medical asistat, Vipmed International a pus la dispoziție o gamă completă de servicii care vizează întregul traseu al pacientului, de la diagnosticare la vindecare, preluând astfel grija și stresul trimiterii documentelor medicale sau organizarea călătoriei.

„Astăzi suntem aici, față în față, medici și pacienți din România și medici din străinătate. Vipmed dorește să aducă aproape aceste comunități pentru beneficiul final al pacientului. Ne dorim să creăm sinergii. Sinergii tehnologice, sinergii umane, dar cel mai important, sinergii morale care să ne ajute să susținem în continuare dreptul la viață”, a mai declarat Narcisa Moacă Marinescu, cu ocazia evenimentului aniversar.

O altă preocupare majoră a companiei a fost înființarea unui departament de Telemedicină în cadrul căruia, consultul și diagnosticarea pacientului se desfășoară cu ajutorul tehnicilor de comunicare moderne ale secolului în care trăim.

Despre Vipmed International

Vipmed International are colaborări cu clinici mari din Europa precum INI Hanovra, Anadolu Medical Center, Mediclin, Rudophinerhaus, AKH Viena, Bonn, Regensburg, Zurich și multe altele. În cei cinci ani de activitate, a coordonat tratamentele a peste 7.000 de pacienți. De asemenea, Vipmed International este în contact direct cu profesori renumiți din domenii precum neurochirurgie, oncologie, cardiologie, hepatologie, oftalmologie și multe alte domenii. Mai multe informații despre Vipmed International sunt disponibile la www.vipmed.ro