Pachetele de tigari vor fi mai „colorate” din iulie

Apropo.ro / 27.06.2008, 15:00
Incepand cu luna iulie, pachetele de tigari vor fi "decorate" cu avertismente vizuale care vor prezenta unele dintre efectele nocive ale fumatului.

De la inceputul lunii iulie, pachetele de tigari vor contine avertismente vizuale despre efectele nocive ale consumului de tutun. Astel, Romania va deveni a doua tara din Europa, dupa Belgia, care foloseste acest tip de avertismente.

Aceste avertismente vizuale exista deja in 15 tari din intreaga lume (Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Hong Kong, India, Iordania, Noua Zeelanda, Panama, Singapore, Tailanda, Uruguai, Venezuela si Elvetia), Canada fiind prima tara din lume care a introdus aceaste avertismente vizuale pe pachetele de tutun.

Fumatorii romani reprezinta peste 30% din populatia activa, lucru care ne situeaza in primele 10 tari din Europa. La nivel mondial, numarul persoanelor care au acest viciu este in crestere.

Pe aceasta cale invitam factorii responsabili sa reglementeze pictograme si pentru alte lucruri daunatoare sanatatii: sticlele de alcool (batai, crime), alimente (e-urile fac foarte bine la sanatate), masini (accidente), robinetele de apa (ati vazut vreodata interiorul unei tevi folosita ceva timp?), toaletele din trenuri (no comment – prietenii stiu de ce!).

Ce parere ai despre avertismentele de pe pachetele de tigari? Crezi ca aceasta masura va ajuta la reducerea numarului de fumatori?

 

 

Citeste si:

Tigarile se scumpesc de la 1 iulie

Tigarile se scumpesc de la 1 iulie

Dupa ce ani de zile am fost aproape fortati (reclame, mentalitate, preturi) sa ne apucam de fumat, acum trendul este "pe invers". Printre parghiile folosite in …
Romanii fumeaza 5 mil. pachete de tigari zilnic

Romanii fumeaza 5 mil. pachete de tigari zilnic

Un studiu al organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca, in cazul in care guvernele si societatea civila nu vor lua masuri de combatere a consumului de tutun, peste…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Blonda de la DEX – ep. 2
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: blonda dex
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza