Pachetul „vorbitor”, noua armă împotriva fumatului

De: Marian Andrei / 02.07.2013, 15:00
Pachetul
Cercetătorii de la Universitatea Stirling au inventat pachetul de tigări "vorbitor", despre care afirmă că va accelera procesul de renunțare la fumat.

În momentul în care este deschis, pachetul începe să redea un clip audio, care atenționează asupra riscurilor fumatului.

Testele efectuate pe un grup de tinere cu vârste între 16 și 24 de ani, care erau „atenționate” asupra legăturii dintre fumat și infertilitate, au avut succes, potrivit inventatorilor.

Aceștia intenționează să extindă testele și asupra bărbaților, pentru a determina în ce măsură pot fi determinați să renunțe la fumat.

Crawford Moodie, membru al echipei de cercetare, a spus că pachetele „vorbitoare” ar putea fi folosite de companiile producătoare și în marketing. 

Reprezentanți ai organizațiilor anti-fumat au păreri diferite: unii cred că aceste noi pachete vor fi mai atractive pentru fumători, iar companiile își vor putea face reclamă suplimentară, în timp ce alții cred că noua modalitate de prezentare a îndemnurilor anti-fumat le va face să aibă un impact mai mare și, pe termen lung, se va dovedi benefică.