Pacuraru: Majorarea pensiilor nu înseamna sistarea ajutoarelor

Apropo.ro / 05.08.2007, 12:32
Pacuraru: Majorarea pensiilor nu înseamna sistarea ajutoarelor
Masurile de protectie sociala precum ajutorul de încalzire si venitul minim garantat vor fi în continuare acordate, independent de majorarea pensiilor, chiar daca reprezentantii PD afirma contrariul, a declarat, sâmbata, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, citat de corespondentul

Masurile de protectie sociala precum ajutorul de încalzire si venitul minim garantat vor fi în continuare acordate, independent de majorarea pensiilor, chiar daca reprezentantii PD afirma contrariul, a declarat, sâmbata, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, citat de corespondentul MEDIAFAX.

„S-a facut aprecierea ca 1,6 milioane de pensionari nu vor mai beneficia de venitul minim garantat, de ajutorul de încalzire tocmai pentru ca se majoreaza semnificativ pensiile. Din pacate, aceasta apreciere tine de nivelul cititului în stele. Infirm categoric aprecierea domnilor Blaga (vicepresedinte PD, n.r.) si Toader ( secretar executiv PD, n.r.), ambii specialisti în asistenta sociala, ca pensionarii vor suporta consecintele si nu vor mai primi ajutor de încalzire sau venit minim garantat”, a declarat Pacuraru, într-o conferinta de presa, la Galati.

Ministrul Muncii recunoaste ca problema veniturilor pensionarilor nu a fost înca rezolvata si spune ca trebuie modificate plafoanele de acordare a asistentei sociale.

„În continuare, noi nu am rezolvat problema veniturilor pensionarilor, chiar dupa majorare, în continuare vom avea doua milioane de pensionari cu pensii mici si vor fi obligati sa se califice pe diverse alte forme de asistenta si în ceea ce priveste compensatele, si în ceea ce priveste ajutorul de încalzire. Nu poti sa majorezi pensiile cu 40 la suta si sa ramâi în acelasi regim de asistenta sociala. Clasele si nivelele de sustinere vor fi majorate în functie de evolutia preturilor si situatia generala, adica de nivelul minim calculat de statistica pentru consum”, a spus ministrul Muncii.

Pacuraru sustine ca ridicarea nivelului de trai al românilor a dus la reducerea numarului de asistati în ultimul an.

Mediafax