Pacuraru: Migratia are avantaje indiscutabile!

Apropo.ro / 23.06.2008, 13:26
Pacuraru: Migratia are avantaje indiscutabile!
Romania se confrunta cu o situatie de criza pe piata fortei de munca, acest fenomen fiind consecinta procesului de migratie, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Romania se confrunta in prezent cu o situatie de criza pe piata fortei de munca, acest fenomen fiind consecinta procesului de migratie, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru, potrivit caruia o treime din gospodariile din Romania au experimentat migratia prin munca.

Ministrul a precizat ca, neoficial, sunt peste doua milioane de romani angajati in strainatate, adaugand ca exista indicii ca fenomenul va continua pe parcursul anilor urmatori.

Ministrul a spus ca migratia are, pe langa avantaje indiscutabile, si dezavantaje care se fac din ce in ce mai mult simtite pe plan economic. "Din ce in ce mai multi angajatori sunt in dificultate in momentul de fata pentru a asigura forta de munca strict necesara", a spus Pacuraru.

Citeste declaratiile ministrului Pacuraru, la Mediafax.

Citeste si:

Lipsa de forta de munca afecteaza tarile din Europa de Est

Lipsa de forta de munca, accentuata dupa ce tari ca Marea Britanie sau Irlanda au anulat restrictiile pentru muncitorii din statele care au aderat la UE în 2004, afecteaza si tarile din estul Europei, printre care Slovacia, România, Polonia, relateaza International Herald Tribune, în editia online.

Comenteaza trimite pe ym printeaza