Padureanu chemat la Garda Financiara pentru transferul lui Ganea

Apropo.ro / 26.11.2006, 12:21
Padureanu chemat la Garda Financiara pentru transferul lui Ganea
Președintele Gloriei Bistrița, Jean Padureanu, a declarat, sâmbata, ca a fost chemat de doua ori la Garda Financiara pentru a da raspunsuri legate de transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat în iulie 1999, transmite

Președintele Gloriei Bistrița, Jean Padureanu, a declarat, sâmbata, ca a fost chemat de doua ori la Garda Financiara pentru a da raspunsuri legate de transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat în iulie 1999, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„M-au chemat nu o data, de doua ori, dar am raspuns ceea ce spun și acum. Noi am avut un contract cu clubul respectiv, ceea ce s-a stipulat prin contract noi am primit. S-ar putea ca intervențiile în contract sa aiba legatura cu jucatorul sau impresarul. Cred ca acolo e vreo problema, la noi nu este niciuna. Nu pot sa vehiculez sume pe care nu le cunosc și abia acum le aud. La vremea respectiva asta ne-a fost înțelegerea noastra. S-a facut o oferta pentru Ganea, am fost de acord cu ea, am primit banii și cu asta s-au închis conturile din punctul nostru de vedere”, a declarat Padureanu.

Referitor la relația cu impresarii, Jean Padureanu a declarat ca nu dorește sa faca alte comentarii. „Nu sunt pus sa interpretez ce fac impresarii. Nu pot sa fiu mai precaut pe viitor fiindca n-ai cum sa fii. Din moment ce un partener fixeaza un preț cu tine și face un contract, respecta ce s-a angajat în contract, cu ce sa fiu mai atent”, a declarat Padureanu.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a declarat, vineri, ca ANAF ancheteaza transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrița la VfB Stuttgart, efectuat în 1999.

Bodu a susținut ca în în visteria clubului bistrițean au intrat în urma tranzacției 600.000 de euro, iar alte 2 milioane de euro în contul unei firme din Olanda. „Pentru cei 600.000 de euro s-a platit impozit. Acum așteptam de la autoritațile fiscale din Olanda sa ne spuna daca firma respectiva nu este cumva controlata de un cetațean român care s-a dus în paradurile fiscale pentru a scapa de taxe”, a spus Bodu, precizând ca în Olanda taxa pentru transfer ar fi fost doar de 2 la suta.

Mediafax