Pagubele din Muzeul Satului – aproximativ jumatate de miliard

Redacția / 21.02.2002, 17:28
Pagubele din Muzeul Satului – aproximativ jumatate de miliard
BUCUREȘTI, 21 feb (MEDIAFX) - Pagubele produse de incendiul de miercuri de la Muzeul Satului s-ar putea ridica la cel mult 500 de milioane de lei, potrivit unor surse din Poliție. Valoarea pagubelor nu poate fi foarte mare, deoarece mare parte din bunurile care se aflau în casele

BUCUREȘTI, 21 feb (MEDIAFX) – Pagubele produse de incendiul de miercuri de la Muzeul Satului s-ar putea ridica la cel mult 500 de milioane de lei, potrivit unor surse din Poliție. Valoarea pagubelor nu poate fi foarte mare, deoarece mare parte din bunurile care se aflau în casele arse au fost recuperate.

Cauzele declanșarii incendiului nu au fost înca descoperite. Casa de la care a pornit incendiul era închisa și nu fusese racordata la rețeaua de curent electric, ceea ce exclude posibilitatea unui scurtcircuit drept cauza a incendiului.

În urma cu cinci ani, au ars într-un alt incendiu la Muzeul Satului 20 de construcții, distrugerile fiind evaluate atunci la 220 de milioane de lei.

Ministerul Culturii și Cultelor va aloca, într-o prima faza, doua miliarde de lei din fondurile destinate lucrarilor de restaurare pentru refacerea celor nouasprezece construcții din opt gospodarii, care reprezentau zonele Dobrogea și Moldova în Muzeul Satului.

Muzeografii au declarat ca incendiul a pornit de la un foc facut lînga gardul dinspre Șos. Kiseleff. Prima a luat foc șura de la Voitinel, iar apoi, din cauza vîntului puternic, flacarile s-au extins și la celelalte construcții.

MEDIAFAX