Pakistanul a obtinut „dezvaluiri” in cazul Bhutto

Apropo.ro / 23.01.2008, 10:06
Pakistanul a obtinut
Un adolescent care sustine ca se afla in linia a doua a grupului care a asasinat-o pe Benazir Bhutto a dezvaluit detalii referitoare la uciderea acesteia.

Un adolescent care sustine ca se afla in linia a doua a grupului care a asasinat-o pe Benazir Bhutto, liderul opozitiei pakistaneze, a dezvaluit detalii referitoare la uciderea acesteia, a declarat marti un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, citat de Reuters.

Tanarul in varsta de 15 ani, Aitezaz Shah si "indrumatorul" sau militant, au fost arestati joi in orasul nord-vestic Dera Ismail Khan. Shah le-a spus anchetatorilor ca era in linia a doua a ucigasilor fostului premier, in cazul in care ceilalti asasini ar fi esuat.

Shah a facut unele dezvaluiri cu referire la asasinarea lui Benazir Bhutto", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Javed Iqbal Cheema, intr-o conferinta de presa.

Dezvaluirile a adolescentului i-au condus pe anchetatori la arestarea lui Zaman, iar mai multe dispozitive explozibile si detonatoare au fost gasite in locuinta lui Sher Zaman, a precizat Cheema.

Acesta nu a oferit detalii privind dezvaluirile tanarului si a explicat ca informatiile obtinute de la cei doi suspecti urmeaza sa fie coroborate, adaugand ca detectivii de la Scotland Yard ii vor putea interoga pe cei doi in curand.