Pălăria și bastonul lui Charlie Chaplin, vândute la licitație

De: Gabriela Voicu / 20.11.2012, 11:30
Pălăria și bastonul lui Charlie Chaplin, vândute la licitație
O pălărie și un baston pe care actorul Charlie Chaplin le-a purtat în filmul mut "Little Tramp", au fost vândute la o licitatie din Los Angeles. Află cât au costat și ce alte obiecte au fost licitate.

O pălărie și un baston pe care actorul Charlie Chaplin le-a purtat în filmul mut „Little Tramp”, au fost vândute pentru 62.500 de dolari, la o licitație organizată de casa Bonhams, duminică, în Los Angeles.

Considerate simboluri ale filmelor de comedie mute de la Hollywood, bastonul și pălăria lui Chaplin, interpretul personajului Charlot în câteva producții cinematografice notabile, între care „Luminile orașului / City Lights” și „Timpuri noi / Modern Times”, aveau un preț estimativ cuprins între 40.000 de dolari și 60.000 de dolari.

Nu se știe câte pălării și bastoane ale lui Chaplin există pe piață, potrviit declarațiilor lui Lucy Carr, specialist al casei Bonhams. Cele două obiecte scoase la vânzare provin dintr-o colecție privată și au legătură directă cu Chaplin, a mai spus aceasta.

Alte obiecte scoase la licitație în cadrul aceluiași eveniment sunt o scrisoare a lui John Lennon, care include un desen cu nudurile cântărețului și al soției lui, Yoko Ono, un set de fotografii cu Marilyn Monroe și o pictură realizată de Frank Sinatra. Scrisoarea a fost vândută pentru 25.000 de dolari, pozele pentru 21.250 de dolari, iar tabloul pentru 10.625 de dolari.