Palatul Buckingham a găzduit primul meci de fotbal

De: Mihaela Enache / 09.10.2013, 12:00
Palatul Buckingham a găzduit primul meci de fotbal
Palatul Buckingham a găzduit primul meci oficial de fotbal pentru a marca a 150-a aniversare a Asociației de Fotbal, luni, 07 octombrie. Prințul William a plătit tribut față de cei150 de voluntari selectați care s-au oferit să ajute și să susțină jocul favorit al țării.

Meciul a facut parte din Liga Amatorilor de Sud, care s-a jucat între Civil Service FC, unica supraviețuitoare dintre cele unsprezece cluburi care au fondat The FA în 1863 și Polytechnic FC, fondată în 1875.

Cu permisiunea specială de la Palatul Buckingham pentru ca jocul să aibă loc, responsabilul de terenuri Wembley, Tony Stones, a lucrat cu grădinarii de la Casa Regală pentru a pregăti terenul pentru meciul unic, care a fost în responsabilitatea arbitrulul Premier League, Howard Webb .

„Nu pot să vă spun cât sunt de încântat să astăzi voi juca fotbal pe gazonul bunicii”, a spus Prințul William înainte de începerea meciului.

Prințul William, Președinte al The Football Association (FA), a arătat și umor, adăugând: „Un avertisment, totuși: dacă cineva sparge un geam, va trebui să răspund în fața ei”.