Pancu a facut apel si a ramas cu o etapa

Apropo.ro / 29.10.2001, 23:05
Pancu a facut apel si a ramas cu o etapa
În urma confuziei create de Comisia de Disciplina a LPF, Rapid a reusit sa obtina anularea suspendarii dictate dupa ce jucatorul îi înjurase pe cei de pe banca de rezerve a Stelei Pentru injurii aduse celor de pe banca de rezerve a adversarilor, dupa momentul înlocuirii sale la partida

În urma confuziei create de Comisia de Disciplina a LPF, Rapid a reusit sa obtina anularea suspendarii dictate dupa ce jucatorul îi înjurase pe cei de pe banca de rezerve a Stelei

Pentru injurii aduse celor de pe banca de rezerve a adversarilor, dupa momentul înlocuirii sale la partida Rapid – Steaua, giulesteanului Daniel Pancu i-a fost retinut carnetul de catre observatorul de joc Gheorghe Nedelescu. Drept urmare, atacantul s-a prezentat joi în fata Comisiei de Disciplina primind o etapa de suspendare si o amenda de 50 de milioane de lei. Numai ca în cadrul aceluiasi joc, Pancu primise un cartonas galben, al patrulea în acest sezon, ceea ce reprezenta suspendarea automata a fotbalistului pentru urmatorul meci. Care s-a consumat sîmbata la Pitesti. Înca de la dictarea sanctiunii au planat suspiciuni asupra modalitatii de aplicare a respectivei etape de suspendare. Întrebarea care se punea era daca Pancu va sta doar o etapa, obligat fiind oricum de cumulul celor 4 cartonase galbene, sau doua, urmînd sa se adauge si suspendarea dictata de Comisia de Disciplina.

Alexandru Boc, presedintele Comisiei de Disciplina a LPF, a fost ferm: „Noi l-am suspendat o singura etapa. Povestea cu cartonasele galbene e de competenta Comisiei de Competitii. Dar, din cîte stiu eu, din doua pedepse se efectueaza cea mai mare. Adica o singura etapa”. O parere diferita a avut-o însa Mircea Cezar Ionescu, presedintele Comisiei de Competitii. „Daca e dupa regulament, Pancu trebuie sa stea doua etape. Daca dupa acel galben, care era al patrulea, lua rosu, putea sa fie suspendat doar o etapa. Dar lui i s-a retinut carnetul dupa joc si trebuie sa stea dupa ce îsi ispaseste cealalta sanctiune”, a explicat acesta. Un punct de vedere asemanator l-a avut si Valentin Alexandru, secretarul general al LPF. „Dupa decizia Comisiei de Disciplina, Pancu e suspendat doua etape si ar trebui sa stea si miercuri la Cupa. Dar a facut memoriu la Comisia de Apel, sa vedem ce se întîmpla acolo”.

În cele din urma, FC Rapid s-a adresat Comisiei de Apel, solicitînd anularea sanctiunii dictate de Comisia de Disciplina. Dupa o scurta deliberare, s-a decis anularea celei de-a doua etape de suspendare dictata joi si mentinerea doar a amendei de 50 de milioane de lei. Astfel ca Pancu va putea juca mîine în meciul de Cupa, de la Fieni, contra celor de la FC Arges.