Pancu: Thwaite se crede superior

Apropo.ro / 04.02.2006, 13:52
Pancu: Thwaite se crede superior
Jucatorul formației Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri, la sediul Institutului Național de Medicina Sportiva, ca fotbalistul australian Michael Thwaite "se crede superior" și de aceea a afirmat ca este tratat ca un sclav în România. "Nu exista așa ceva în

Jucatorul formației Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri, la sediul Institutului Național de Medicina Sportiva, ca fotbalistul australian Michael Thwaite „se crede superior” și de aceea a afirmat ca este tratat ca un sclav în România.

„Nu exista așa ceva în România. El a spus-o pentru ca se crede superior, ca și americanii în cazul decesului lui Teo Peter. Ar fi bine sa i se atraga atenția ca sa nu mai faca acest lucru. E în joc imaginea noastra a românilor și acest lucru conteaza”, a spus Pancu.

Daniel Pancu este însa de parere ca reprezentanții clubului FC Național s-au facut de râs, în cazul în care i-au oprit pașaportul jucatorului australian.

La rândul sau, atacantul Daniel Niculae este convins ca situația dintre clubul bancar și jucatorul australian se va rezolva. „Nu știu daca ne-am facut de râs. Este problema lui, e fotbalist profesionist și vrea sa-și obțina drepturile”, a spus Niculae.

Michael Thwaite, al carui contract cu FC Național va expira în vara, a semnat o înțelegere pe cinci sezoane cu Wisla Cracovia, echipa pregatita de Dan Petrescu, înțelegere valabila de la 1 iulie 2006. Deoarece nu a dorit sa își prelungeasca acordul cu FC Național, Thwaite nu a fost luat în cantonamentul din Italia și a fost trimis sa se antreneze alaturi de divizionara C, AFC Clinceni, satelitul bancarilor. Jucatorul bancar a povestit despre drama pe care o traiește în România, într-un material aparut, joi, în cotidianul australian Daily Telegraph, în care oficialii de la FC Național sunt acuzați ca practica „sclavia” și „tortura” în fotbal.

Mediafax