Pandurii Tg. Jiu – Steaua: 2-0

Apropo.ro / 07.04.2009, 23:08
Pandurii Tg. Jiu - Steaua: 2-0
Steaua este intr-o situatie dezastruoasa. A pierdut cu Pandurii si a ramas cu doua victorii in 2009, scrie Prosport.ro

Sorin Cartu poate primi dupa aceasta etapa, titlul neoficial de cel mai inspirat antrenor al etapei.

Meciul a inceput cu Pandurii lui Cartu in atac si a continuat cu un joc mai echilibrat, Steaua trecand chiar la conducerea ostilitatilor spre jumatatea reprizei. Patrunderile si centrarile lui Nicolita de pe flancul drept au produs panica in dese randuri, iar semi-ocaziile lui Stancu i-au pus in garda pe gorjeni.

Acelasi Stancu a avut apoi cea mai mare ocazie a Stelei din prima repriza, in minutul 38, la o reluare spectaculoasa din cadere. Balonul se ducea sub bara, insa Pedro Mingote a reusit sa respinga in corner cu un reflex senzational. Un contraatac-fulger avea totusi sa aduca surpriza pauzei de la Targu Jiu: Piturca si Tremonti fac un schimb de baloane si ultimul ajunge in pozitie de unu la unu cu Zapata. Columbianul n-a avut nicio sansa si Pandurii intrau cu 1-0 la cabine.

Repriza secunda a fost marcata mai mult de numeroasele cartonase galbene acordate de centralul Ovidiu Hategan (56′ – Goian, 60′ – Lovin, 62′ – Mingote, 73′ – Stanga, 90′ – Moreno si 90+1′ – Hidisan).

Tactica lui Cartu a dat din nou roade in minutul 69, atunci cand un nou contraatac bine gestionat de Piturca si Tremonti aduce golul linistii (Piturca, pasa cu calcaiul si Tremonti, reluare printre picioarele lui Zapata, dintr-un unghi foarte ascutit, direct in poarta)!

Â