Panglicarilor, voi tăiați frunză la câini!

Apropo.ro / 19.07.2012, 13:20
Panglicarilor, voi tăiați frunză la câini!
După Boc, a venit rândul lui Ponta să inaugureze autostrăzi neterminate. Deh, la noi la români, prostul dacă nu-i fudul...

Avem 415 kilometri de autostradă în Romănia. O sută si ceva de pe vremea lui Ceaușescu. Restul, frecție la piciorul de lemn cu care România se târăște prin Europa anului 2012.

La noi, Bechtelul suge ca Dracula din cauza prostiei unora puși să administreze banul public. La noi, cu prețul pe kilometru de autostradă făcută prin munții Croației abia se face un kilometru de autostradă la șes. La noi, noțiunea de lucru finalizat se oprește la kilometrul 56 din 62. Precum autostrada A3, București – Ploiești. Sau dăm în circulație tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, in regim de drum național, pe o singură cale.

Ei bine, simțul ridicolului rămâne o noțiune inexistentă în gândirea politicienilor. Din dorința de a se afișa drept ctitori ai unor jumătăți de lucrări, se îngrămădesc la foarfece cum se îngrămădesc la ciolan. Și merg cu alai să taie panglici la autostrăzi ciuntite. E ca și cum acum un secol, ar fi spart șampania de Titanic iar acestuia i-ar fi lipsit timona. Sau un motor. Dar la noi se poate. Unde s-au cheltuit sute de milioane de euro pentru o autostradă fără ieșiri (cazul A3), merge să mai risipești câteva zeci pentru o panglică și două foarfece, nu-i așa?

Ei bine, nu-i așa! Într-o țară în care banul public ar trebui drămuit cu înțelepciune, un consilier cu capul pe umeri i-ar fi spus așa lui Ponta: „Domnule dragă, vă faceți de cacao inaugurând cu alai și panglici tăiate, două autostrăzi neterminate”.

Dar la noi totul e posibil, așa că nu-mi rămâne să le transmit decât un mesaj politicienilor de azi și de mâine, eternii hulpavi de imagine și ridicoli tăietori de panglici tricolore: Panglicarilor, voi de fapt tăiați frunză la câini!