Panică la Curtea Regală! Mașina reginei Marii Britanii nu a vrut să mai pornească

Apropo.ro / 15.01.2013, 11:20
Panică la Curtea Regală! Mașina reginei Marii Britanii nu a vrut să mai pornească
Un incident amuzant, și totodată tragic, a avut loc zilele acestea la Curtea Regală a Marii Britanii. Când mașina personală a Reginei nu a mai vrut să pornească, șoferul și alți angajați au fost la un pas de leșin.

Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii a înghețat de frig minute în șir pentru că mașina personală, un Bentley, nu a mai vrut să pornească. Șoferul și ceilalți angajați personali ai Reginei s-au schimbat la față când au văzut că nu pot remedia instant problema.

Sub privirea ageră a Reginei, șoferul a încercat în disperare să pornească mașina, se făcuse roșu la față… ca un rac. Din fericire pentru toți cei prezenți, Regina Marii Britanii s-a abținut cu firea și nu s-a enervat pe situație, și nici nu a concediat pe nimeni.

După mai multe minute, din a șaptea încercare, mașina regală a pornit, iar Elisabeta a-II-a a urcat grațioasă în ea, dar nu înainte de a murmura ca motorul mașinii să nu se mai oprească: „Nu te opri, nu te opri”, după care a schițat un zâmbet.

bentley

Încidentul a avut loc la ieșirea Reginei din Biserica St. Maria Magdalena din Sandringham, la nord de Norfolk, unde obișnuiește să meargă cu Prințul Philip.

Nici unul din cele 150 de persoane prezente alături de Regină la Biserică nu a îndrăznit să urce în mașinile personale pentru a părăsi locul. Toți au așteptat în frig pentru ca problema Reginei să fie rezolvată.

„Șoferul a avut mari emoții când a văzut că mașina nu pornește. Se schimbase la față. Regina era la câțiva metri de el și privea totul. Până și poliția intrase în panică și se gândea să pună în aplicare Planul B, adică să aducă o altă mașină pentru Regină”, a declarat unul dintre cei care au asistat la întreaga scenă.

Limuzina Bentley a Casei Regale este și cea care i-a transportat pe prințul William și pe Kate Middleton la Westminster Abbey în ziua nunții.

Limuzina a fost special creată de Bentley pentru Regină. Este una dintre cele două mașini identice create pentru Majestatea Sa pentru a comemora Jubileul de Aur din 2002. Limuzina securizată este preferata Reginei, care nu suportă spațiile mici din alte autovehicule.