Pantofii lui Mihai Albu, expuși la Muzeul de Arte Aplicate din Leipzig

Apropo.ro / 06.03.2013, 10:30
Câteva creații ale designerului de pantofi Mihai Albu au fost incluse în expoziția "Pășind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi" de la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig.

Două perechi de pantofi create de designerul român Mihai Albu au fost incluse în expoziția „Pășind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi”, care va fi deschisă în perioada 28 martie – 29 septembrie la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Expoziția, care cuprinde 150 de perechi de pantofi al căror design este semnat de creatori din mai multe țări, are ca scop să prezinte o incursiune în diferite stiluri și evoluția lor, de la piesele arhitecturale până la creații îndrăznețe, care inspiră ironie sau au mesaj social.

Mihai Albu pantofi

Dintre creațiile designerului român Mihai Albu au fost alese două, despre care acesta spune că reflectă ideea expoziției, care are o strânsă legătură cu arhitectura.

Totul a început odată cu apariția în Vogue Italia, cu realizarea a două recorduri mondiale. Mai mult, anul trecut, am apărut în revista de specialitate Shoegasm, apărută la New York, în care am avut 10 pagini și creațiile mele au fost prezentate pe larg, alături de cele ale unor nume mari în designul de pantofi, precum Manolo Blahnik, Louboutin sau Alexander McQueen„, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Albu.

Mihai Albu pantofi

Cele două perechi de pantofi selectate de curatorii expoziției de la Leipzig sunt din colecții lansate de designer în 2010 și 2011.

Citește mai multe detalii despre creațiile lui Mihai Albu expuse la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, pe Mediafax.ro