Papa are 5 milioane de followeri pe Twitter

De: Marian Andrei / 05.04.2013, 17:00
Papa are 5 milioane de followeri pe Twitter
În cele trei săptămâni de pontificat, Francisc a reușit să dubleze numărul celor care urmăresc contul de Twitter al Papei. În acest moment, Papa Francisc are 5 milioane de followeri.

Amatorii de statistici arată că această creștere de 2,5 milioane de persoane a avut loc într-o perioadă de trei ori mai scurtă decât cea necesară predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea pentru atingerea aceleiași cifre (2,5 milioane de follweri), însă pecând de la zero.

Cum va fi vremea în weekend. Află pe vremea.apropo.ro

Contul @pontifex (papă, în latină) care este disponibil în nouă limbi, inclusiv engleză, spaniolă, franceză, arabă și latină, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papă, Benedict al XVI-lea.

Contul a fost închis după două luni de existență, când avea 2,5 milioane de followers, pe 28 februarie, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea, care a marcat totodată începutul perioadei cunoscute sub denumirea de „Scaun vacant”.

Pe 19 martie, la puțin timp după reactivare, după alegerea papei Francisc pe 13 martie, numărul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane.

Mesajele postate de papă pe Twitter sunt în esență mesaje religioase, îndemnuri spirituale și nu evocă niciodată viața privată a suveranului pontif.

Chiar și cu cei 5 milioane de followeri ai săi, papa este încă departe de idolii actuali ai adolescenților și tinerilor, precum cântărețul canadian Justin Bieber (37 milioane de followeri) și cântăreața americană Lady Gaga (35 milioane de followeri).