Papa Benedict al XVI-lea a exorcizat doi bărbați la Vatican

De: Marian Andrei / 07.02.2012, 09:55
Papa Benedict al XVI-lea a exorcizat doi bărbați la Vatican
Prezența Papei Benedict al XVI-lea în apropierea a doi bărbați "posedați", aduși în mai 2009 în Piața Sfântul Petru pentru a fi vindecați, a contribuit la vindecarea acestora, afirmă exorcistul Romei.

Părintele Amorth afirmă în cartea sa „Ultimul exorcist – lupta mea împotriva lui Satan” că cei doi au fost escortați în Piața Sfântul Petru de doi dintre asistenții săi, în timp ce Papa era condus spre mulțime. Când Benedict al XVI-lea s-a apropiat de ei, bărbații, numiți doar ca Marco și Giovanni, au început să se poarte straniu, scrie părintele Amorth. 

Unul dintre asistenți i-a cerut lui Giovanni să se controleze. „Nu sunt Giovanni”, i-a răspuns acesta, cu o voce diferită de vocea sa normală, susține exorcistul. Imediat ce Papa a coborât din vehicul, cei doi s-au aruncat pe jos.

„S-au dat cu capetele de pământ. Tremurau, le curgeau bale, parcă erau apucați”, scrie Amorth. „Papa i-a privit de la distanță. A ridicat mâna și i-a binecuvântat pe toți patru. Pe cei posedați i-a cuprins un fel spasm, ca de furie – ca o lovitură în întregul corp – atât de puternic, încât au fost aruncați trei metri în spate„, continuă el. „S-au oprit din urlat, dar au continuat să plângă incontrolabil”, adaugă exorcistul.

Părintele Amorth susține că a efectuat sute de exorcizări și că nu este niciun mister că simpla prezență a Papei i-a putut vindeca pe posedați.